Θετικά μηνύματα Μάρτιο και Απρίλιο για την κρουαζιέρα στη Ρόδο

Θετικά μηνύματα Μάρτιο και Απρίλιο για την κρουαζιέρα στη Ρόδο

Θετικά μηνύματα Μάρτιο και Απρίλιο για την κρουαζιέρα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 679 ΦΟΡΕΣ

Τα πρώτα χειροπιαστά θετικά μηνύματα στην κρουαζιέρα είναι πλέον γεγονός, καθώς η κίνηση καταγράφει αύξηση, τουλάχιστον για τους δύο πρώτους μήνες κατά τους οποίους ξεκίνησε η τουριστική κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου.

Έτσι σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία, ο Μάρτιος και ο Απρίλιος «έκλεισαν» με αύξηση στην κίνηση των επιβατών και συγκεκριμένα για το μεν Μάρτιο σε ποσοστό 5,2% ενώ για τον Απρίλιο η αύξηση έφτασε το 35,1%.

Πιο συγκεκριμένα κατά το μήνα Μάρτιο κατέπλευσαν στη Ρόδο 3 κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας συνολικά 1.935 τουρίστες έναντι 1.834 που ήταν η κίνηση τον ίδιο μήνα πέρυσι με τον ίδιο αριθμό κρουαζιεροπλοίων.

Σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο, η αύξηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη και συγκεκριμένα σε διψήφιο ποσοστό, αφού ήρθαν και περισσότερα κρουαζιερόπλοια αλλά και περισσότεροι τουρίστες στη Ρόδο. Όπως έδειξαν τα στοιχεία, τον προηγούμενο μήνα κατέπλευσαν στο νησί μας 15 κρουαζιερόπλοια με τα οποία ήρθαν 20.968 τουρίστες, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι ο αριθμός τους ανήλθε σε 13 με τα οποία μεταφέρθηκαν στο νησί 13.600 επιβάτες.

Η φετινή χρονιά αναμένεται να εξελιχθεί καλύτερα από πέρυσι, και μάλιστα έχει ήδη καταγραφεί αύξηση στο συνολικό αριθμό των κρουαζιεροπλοίων που ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 251, ενώ αναμένεται ο αριθμός τους να αυξηθεί και άλλο αφού εκτός απροόπτου θα προστεθούν και άλλες προσεγγίσεις στο πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου