WIND: Οικονομικά αποτελέσματα 2009

WIND: Οικονομικά αποτελέσματα 2009

WIND: Οικονομικά αποτελέσματα 2009

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 245 ΦΟΡΕΣ

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία της WIND HELLAS κατά το 2009, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την εταιρία, το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους οι νέες συνδέσεις συμβολαίου στην κινητή τηλεφωνία είχαν θετικό πρόσημο, μετά από 3 συνε

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία της WIND HELLAS κατά το 2009, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την εταιρία, το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους οι νέες συνδέσεις συμβολαίου στην κινητή τηλεφωνία είχαν θετικό πρόσημο, μετά από 3 συνεχή αρνητικά τρίμηνα, ενώ και οι πελάτες της σταθερής σημειώνουν αύξηση.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται από την εταιρία, στη μακροοικονομική ύφεση σε συνδυασμό με την εντατική ρύθμιση της αγοράς και τον ισχυρό ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα συνολικά έσοδα της εταιρίας ανήλθαν στο 1,073 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 15% σε ετήσια βάση. Μειωμένα κατά 25,6% είναι και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία διαμορφώθηκαν στα 317 εκατ. ευρώ. Οι πελάτες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας ανήλθαν στα 5,75 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 4,986 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας. Τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας αυξήθηκαν σε ετήσια βάση στα €140,5 εκατ. σε σύγκριση με €133,3 εκατ. το 2008, ενώ οι επενδύσεις σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία ξεπέρασαν τα €130 εκατ.

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη στην κινητή τηλεφωνία σημείωσε μείωση στα €13,4, γεγονός που αποδίδεται στη μειωμένη εξερχόμενη κίνηση κατά το 4ο τρ.09, στην αυξημένη πίεση τιμών στην καρτοκινητή τηλεφωνία, στη μεγάλη μείωση των τελών τερματισμού κινητής και στα τέλη περιαγωγής, καθώς και στην αυξημένη φορολογία τόσο στα συμβόλαια όσο και στην καρτοκινητή.

Σε ότι αφορά τη σταθερή τηλεφωνία οι πελάτες αυξήθηκαν κατά 16.000 το 4ο τρ.09, εκ των οποίων οι 15.000 είναι πελάτες double-play και συνολικά ανέρχονται στους 209.000, αυξημένοι κατά 22% σε σύγκριση με 171.000 στο τέλος του 2008. Επίσης, κατά το 4ο τρίμηνο του 2009 αυξήθηκαν οι πωλήσεις του συνδυαστικού προϊόντος 3 σε 1 (κινητή -σταθερή - Internet).

Για το 2010 η εταιρία εκτιμά ότι οι αλλαγές που πραγματοποιεί στη δομή κόστους της, θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων από το τέλος του 2010. Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς η WIND θα επενδύσει στην ανάπτυξή της με κεφαλαιακές επενδύσεις που θα φτάσουν το 17% των συνολικών εσόδων του 2010. Μια από τις σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν είναι και η επιτυχημένη, όπως χαρακτηρίζεται από την εταιρία, χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση της WIND, με αποτέλεσμα τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας από τα 3,2€ δις στο 1,8€ δις (μείωση 1,4€ δις.) και αντίστοιχη μείωση της ετήσιας καταβολής τόκων δανείων κατά 150€ ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Δημογραφικό: «Ταφόπλακα» για την πτώση της ανεργίας κάτω του 10%

Συντάξεις: Διπλά αναδρομικά μέσα στο καλοκαίρι

ΤτΕ:«Σήκωσαν» καταθέσεις 274 εκατ. τα νοικοκυριά τον Μάιο

ΚΕΦΙΜ: Δουλεύουμε σχεδόν τον μισό χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές

Βουνό τα ληξιπρόθεσμα-«Κοκκίνισαν» 1 εκατ. οφειλέτες σ’ ένα μήνα

myAADEapp: Έκδοση για άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν επίδομα προσωπικής διαφοράς

ΦΠΑ: Μονιμοποιούνται οι μειωμένοι συντελεστές 13% σε ταξί και καφέ