Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2009 παρουσίασε η Aegean

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2009 παρουσίασε η Aegean

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2009 παρουσίασε η Aegean

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 304 ΦΟΡΕΣ

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2009 έδωσε στη δημοσιότητα η Aegean Airlines.Όπως προκύπτει παρατηρείται αύξηση των πωλήσεων κατά 2% σε σχέση με το 2008 και έφτασαν τα 622,7 εκατ. ευρώ. Ωστόσο τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και εξ

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2009 έδωσε στη δημοσιότητα η Aegean Airlines.Όπως προκύπτει παρατηρείται αύξηση των πωλήσεων κατά 2% σε σχέση με το 2008 και έφτασαν τα 622,7 εκατ. ευρώ. Ωστόσο τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και εξόδων μίσθωσης αεροσκαφών (EBITDAR) υποχώρησαν 6% στα €95,9εκ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν κατά 22% και ανήλθαν σε €23εκ. από €29,5εκ. το 2008.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η AEGEAN κατέγραψε οριακή αύξηση εσόδων, στο σύνολο του έτους, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, γεγονός που οφείλεται στην σημαντική ανάπτυξη του δικτύου εξωτερικού που υλοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δρομολογίων εξωτερικού ενισχύθηκε με την προσθήκη πτήσεων από Αθήνα προς Παρίσι, Ντίσελντορφ, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Βενετία, Κωνσταντινούπολη, Βιέννη και Μαδρίτη.

Το 2009 η AEGEAN μετέφερε 6,6 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 10% στο σύνολο του δικτύου της. Στο δίκτυο εσωτερικού η AEGEAN μετέφερε 3,8 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 2% σε σχέση με το 2008 ενώ στο δίκτυο εξωτερικού κατέγραψε αύξηση ύψους 22%, μεταφέροντας 2,8 εκ. επιβάτες.

Κατά την εκτίμηση της εταιρίας, η κερδοφορία της επηρεάστηκε αρνητικά από την οικονομική κρίση διεθνώς και ιδιαίτερα το τελευταίο τετράμηνο του έτους από το επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Η αύξηση της παρεχόμενης χωρητικότητας από ανταγωνιστές τοπικά αλλά και σε διεθνές επίπεδο σε συνδυασμό με την αδύναμη καταναλωτική συμπεριφορά και την κάμψη της ζήτησης, οδήγησαν σε περαιτέρω πιέσεις στη μέση τιμή των ναύλων, επιδρώντας αρνητικά στην κερδοφορία της εταιρίας, η οποία κατά το τελευταίο τετράμηνο του έτους παρουσίασε αρνητικό αποτέλεσμα. Οι πιέσεις αυτές, εν μέρει μόνο αντισταθμίστηκαν από τις ωφέλειες που προήλθαν λόγω της ανανέωσης του στόλου της εταιρίας.

Διαβάστε ακόμη

Δημογραφικό: «Ταφόπλακα» για την πτώση της ανεργίας κάτω του 10%

Συντάξεις: Διπλά αναδρομικά μέσα στο καλοκαίρι

ΤτΕ:«Σήκωσαν» καταθέσεις 274 εκατ. τα νοικοκυριά τον Μάιο

ΚΕΦΙΜ: Δουλεύουμε σχεδόν τον μισό χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές

Βουνό τα ληξιπρόθεσμα-«Κοκκίνισαν» 1 εκατ. οφειλέτες σ’ ένα μήνα

myAADEapp: Έκδοση για άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν επίδομα προσωπικής διαφοράς

ΦΠΑ: Μονιμοποιούνται οι μειωμένοι συντελεστές 13% σε ταξί και καφέ