Εντυπωσίασε το 2ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης

Εντυπωσίασε το 2ο Φεστιβάλ  Γεύσης και Παράδοσης

Εντυπωσίασε το 2ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 777 ΦΟΡΕΣ

Διοργανώθηκε στον Άγιο Νεκτάριο στους Πεύκους, από τον σύλλογο καταστηματαρχών της περιοχής, σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική επιτροπή Λίνδου

Μια ιδιαίτερα «ζεστή» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στους Πεύκους.

Πιο συγκεκριμένα ο σύλλογος καταστηματαρχών της περιοχής «mypefkos» σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική επιτροπή της Λίνδου διοργάνωσαν το 2ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο πλέον καθιερώνεται και ήδη ξεκίνησαν οι προετοιμασίας και για το 2015!

Εντυπωσίασε το 2ο Φεστιβάλ  Γεύσης και Παράδοσης

Κατ’ αρχάς τελέσθηκε ο εσπερινός του Αγίου Ευσταθίου από τον πατέρα Σπυρίδωνα Λίγκα, καθώς με αφορμή την συγκεκριμένη γιορτή, διοργανώθηκε και το φεστιβάλ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου κ. Γιώργος Ελευθερίου, που απηύθυνε και χαιρετισμό, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Παλαιολόγου και ο στρατηγός της 95 ΑΔΤΕ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Εντυπωσίασε το 2ο Φεστιβάλ  Γεύσης και Παράδοσης

Στο 2ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λίνδου «Άγιος Παύλος» με το χορευτικό του, ενώ πρόσφερε παραδοσιακό μελεκούνι και σουρουπέτι (το ποτό των παραδοσιακών γάμων), ο Σύλλογος Γυναικών Λίνδου «Λινδία Αθηνά», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου «ο Αίθωνας», που έκανε αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου και προσέφερε κουλουρία, ξεροτήγανα, τηγανίτες και ντολμάδες, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διμυλιάς «το Φουντουκλί».

Εντυπωσίασε το 2ο Φεστιβάλ  Γεύσης και Παράδοσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις καινοτομίες της εκδήλωσης ήταν ότι φτιαχνόταν επί τόπου κρασί για τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν πως γινόταν η όλη διαδικασία, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε και η ΚΑΪΡ που πρόσφερε δωρεάν κρασί.

Τέλος περίπτερο είχε και η Εκκλησιαστική επιτροπή Λίνδου, με ψηφιδωτά και χειροποίητες εικόνες, φτιαγμένα από τα χέρια του εφημέριου της περιοχής, πατέρα Σπυρίδωνα Λίγκα.

Εντυπωσίασε το 2ο Φεστιβάλ  Γεύσης και Παράδοσης

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι καταγεγραμμένοι επισκέπτες της εκδήλωσης πλησίασαν τους 1.500, κάτι που -όπως λένε- τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους, ενώ κληρώθηκαν και δώρα αξίας 8.000 ευρώ!

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν και φέτος για κοινωφελείς σκοπούς και κυρίως για την αναβάθμιση του οικισμού των Πευκών.

Εντυπωσίασε το 2ο Φεστιβάλ  Γεύσης και Παράδοσης

Διαβάστε ακόμη

Ωράρια λειτουργίας εκθεσιακών χώρων του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου

14ο Διεθνές Φόρουμ Πιάνου & το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης | 4 - 7 Ιουλίου

Παρουσίαση βιβλίου Σπύρου Πετρουλάκη: «Η Αυγή, το θαμμένο τετράδιο»

Στις 6 Ιουλίου η Γιορτή Γεωργού και Κτηνοτρόφου στη Μονόλιθο

Παρουσίαση του EyeHarp με το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου

Μία μοναδική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη!

Αναβίωσε με επιτυχία το έθιμο του Κλήδονα στην Παστίδα

«Μερκάντο» από τη Μαρία Μαμαλίγκα για τον εβραϊσμό της Ρόδου