Με το Δίκτυο Αειφόρων «Δάφνη» συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Με το Δίκτυο Αειφόρων «Δάφνη» συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Με το Δίκτυο Αειφόρων «Δάφνη» συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 597 ΦΟΡΕΣ

Ποια θέματα εξετάστηκαν

Η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης του νησιού της Ρόδου, η κατάρτιση του ενεργειακού σχεδιασμού και η διεκδίκηση από πλευράς δήμου, έργων και δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση μέσω του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου «ΔΑΦΝΗ», κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος με τον συντονιστή του Δικτύου και πρόεδρο του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου Ηλία Ευθυμιόπουλο και τον συνεργάτη του Κώστα Κομνηνό, σήμερα στο Δημαρχείο.

Ο συντονιστής του Δικτύου «ΔΑΦΝΗ» ζήτησε από το δήμαρχο, να αναλάβει ο Δήμος Ρόδου πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και δράσεων που θα ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη και οικονομία, και γενικότερα την ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου, αλλά και σε ότι αφορά τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφέρθηκαν διεξοδικά και στην προώθηση των ήπιων μορφών ενέργειας (ΑΠΕ), θέμα που απασχολεί το δήμο, καθώς η ενεργειακή επάρκεια του νησιού είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, όπως επίσης η διαχείριση των υδατικών πόρων, αλλά και σε καινοτόμες δράσεις όπως η εισαγωγή ηλεκροκίνητων αυτοκινήτων.

Ο δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας του δήμου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συμμετοχή του στις πηγές λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη προχωρήσει ως γνωστόν ο δήμος, μέσω της παρακολούθησης και συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρέχει η ΕΕ.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του Δικτύου είχαν συνάντηση εργασίας με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Προγραμματισμού και Οργάνωσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Βασιλική Ξεπαπαδάκη -Παπαδημητρίου, η οποία και τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η δημοτική αρχή για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου στρατηγικής, που αφορά στη διεκδίκηση χρηματοδοτικών εργαλείων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε δε ότι: «στόχος μας είναι να ιεραρχήσουμε τα σημαντικά ζητήματα του τόπου, να οργανώσουμε τις υπηρεσίες και σε συνεργασία με τον συντονιστή του Δικτύου «ΔΑΦΝΗ» να προχωρήσουμε στην ένταξη έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα και φυσικά στη διεκδίκηση πόρων για την υλοποίηση τους».

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι

Νίκος Λυμπερόπουλος: Aσυνείδητοι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα

Αδ. Γεωργιάδης: «Αδιανόητο να έχουμε προκηρύξει 14 φορές, 4 θέσεις για παθολόγους στο νοσοκομείο της Κω»

Δ. Γάκης: «Να καταδικάσουμε το ΕΓΩ, να αναδείξουμε το ΕΣΕΙΣ»

Παππάς: «Δεν θα αφήναμε την Κω στην τύχη της»

Υβριδικός Σταθμός Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει στη Ρόδο

Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στη Ρόδο

Έμφραγμα υπέστη 67χρονος ημεδαπός επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Celestyal discovery στην Πατμο