Ο «οδικός χάρτης» για τις μικτές

Ο «οδικός χάρτης» για τις μικτές

Ο «οδικός χάρτης» για τις μικτές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 133 ΦΟΡΕΣ

Αλλαγές όχι μόνο στους Παίδες, αλλά και στους Νέους, προβλέπει η προκήρυξη της ΕΠΟ για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Προεπιλογής Εθνικών ομάδων

Την προκήρυξη των φετινών Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών ομάδων παρέλαβε, με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας, η ΕΠΣΔ.

Το κείμενο που έφτασε στα γραφεία της διοργανώτριας δεν αναφέρει τις ημερομηνίες έναρξης των αγώνων των μικτών ομάδων, επιβεβαιώνει τις αλλαγές που έχουν αποφασιστεί για τον τρόπο εξέλιξης του πρωταθλήματος των Παίδων, ενώ αναφέρεται σε επιπρόσθετες και μάλλον απροσδόκητες, που αφορούν στους Νέους.

Καταρχήν, οι ποδοσφαιριστές της μικτής ομάδας Παίδων της Δωδεκανήσου (γεννηθέντες από 1.1.2002 έως 31.12.2003) θα δώσουν μόνο οκτώ παιχνίδια, κόντρα στα συγκροτήματα των ΕΠΣ Λέσβου, Σάμου, Χίου και Κυκλάδων, στο πλαίσιο δύο τουρνουά. Δεύτερη φάση δεν προβλέπεται, ενώ αποφασίστηκε η κάθε ομάδα να έχει το δικαίωμα να κάνει στο 80λεπτης διάρκειας παιχνίδι της έως και πέντε αλλαγές.

Η κύρια αλλαγή που αφορά στο πρωτάθλημα των Νέων (γεννηθέντες από 1.1.2000 έως 31.12.2001) αναφέρεται στην κατάργηση των ομάδων Ζώνης.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, που για τα Δωδεκάνησα θα γίνει επίσης σε δύο τουρνουά, οι προπονητές των νικητριών των ομίλων (θα έχουν βοηθούς τους δευτεραθλητές συναδέλφους τους) θα κληθούν να συγκροτήσουν νέες ομάδες σε επίπεδο περιφέρειας. Σ’ αυτές θα συμμετέχουν υποχρεωτικά τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές από την κάθε Ένωση και όχι περισσότεροι από οκτώ.

Οι δεκαέξι περιφερειακές ομάδες που θα προκύψουν από την πρώτη φάση θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο τελικό τουρνουά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος τις μέρες του Πάσχα (θα λάβουν μέρος οκτώ ομάδες), παίζοντας διπλούς αγώνες κόντρα σε αντίπαλο που θα κληρωθούν. Σημειώνεται, πως η κλήρωση θα γίνει με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια, συνεπώς η περιφερειακή ομάδα του Αιγαίου θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο πως θα βρει μπροστά της την αντίστοιχη της Κρήτης.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Συνεχίζονται οι επαφές, «χτίζει» το νέο ρόστερ

Αήττητος ο Αλέξανδρος Φάρελλ, κέρδισε και τον Miroslav Serban στην Αγγλία!

Ξανά στη Χαλκίδα οι Δωδεκανήσιοι για το Πανελλήνιο στίβου Κ16

Τα αποτελέσματα στις ημερίδες του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Α.Ε. Κατταβιάς: Επέστρεψε ο Διακοηλίας

Λάουρα κι Ελιμπιόνα Ζενέγια συμμετέχουν στα «Τοφάλεια»

Αγιος Ισίδωρος: Ανανέωσε και ο Στελλάς

Ποδόσφαιρο: «Έφυγε» από τη ζωή ο Μικές Ρήγας