Απαγορεύτηκε η λειτουργία 19 τουρ οπερέιτορς στη Ρωσία

Απαγορεύτηκε η λειτουργία 19 τουρ οπερέιτορς στη Ρωσία

Απαγορεύτηκε η λειτουργία 19 τουρ οπερέιτορς στη Ρωσία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1130 ΦΟΡΕΣ

Επειδή είναι τουρκικών συμφερόντων

Νέο πλήγμα δέχεται ο πολύπαθος ρωσικός τουρισμός μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να απαγορεύσει τη λειτουργία από 1ης Ιανουαρίου σε 19 τουρ οπερέιτορς τουρκικών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνταν στη χώρα του.

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση προκάλεσε έντονη ανησυχία σε όσους εμπλέκονται με το αντικείμενο, καθώς ήδη η κατάσταση είναι προβληματική στη Ρωσία και ο τουρισμός καταγράφει απώλειες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς τους τ.ο. είναι και μεγάλα ονόματα που διακινούν εκατομμύρια τουρίστες και στην περιοχή μας, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν και ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ρευστότητα στη βιομηχανία ταξιδιών της Ρωσίας, μία χώρα που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης για το νησί μας.
Τουριστικοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων της Ρόδου δήλωσαν στη “Ρ” ότι δεν υπάρχει άμεσα αυτή τη στιγμή επίπτωση για το νησί μας καθώς το παρόν διάστημα δε γίνονται κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές. Μάλιστα οι τ.ο. αυτοί, δεν έχουν προχωρήσει σε έκδοση προγραμμάτων και διαφημιστικών προς τη Ρόδο όπως και για πολλές άλλες περιοχές, καθώς αυτή τη στιγμή τα τουριστικά πακέτα που πωλούνται έχουν άλλους προορισμούς, εκτός Ελλάδας.

Πάντως η εξέλιξη αυτή ήταν αρνητική κυρίως για ψυχολογικούς λόγους στην τουριστική αγορά, η οποία τα τελευταία χρόνια, βλέπει το ρωσικό τουρισμό να συρρικνώνεται συνεχώς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση Πούτιν οι τ.ο. θα προχωρήσουν αναγκαστικά σε άλλες κινήσεις όπως η αναδιοργάνωση των εταιρειών τους.

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχαν με συνεργάτες τους, τους ενημέρωσαν ότι από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν διαδικασίες δημιουργίας νέων εταιρειών με έδρα τη Ρωσία, ενώ άλλοι θα προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις και δραστηριοποιήσεις των θυγατρικών τους.
Αυτή η εξέλιξη ίσως να συμβάλει στο να ισχυροποιηθούν οι τοπικοί τ.ο. και άλλοι που είχαν μικρότερο μερίδιο στην αγορά, όπως biblioglobus, mouzenidis και άλλοι, ενώ στους χαμένους του παιχνιδιού είναι γνωστά ονόματα όπως: pegas, coral Summar, anex.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι τα προβλήματα στη Ρωσική αγορά παραμένουν καθώς η οικονομία εξακολουθεί να παρουσιάζει κάμψη και το ρούβλι να χάνει συνεχώς έναντι του ευρώ.
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ακόμα και στην περίπτωση που το πρόβλημα λυθεί και βρεθεί τρόπος να δραστηριοποιηθούν αυτοί οι τ.ο. έστω και με άλλες επωνυμίες δεν υπάρχουν ...διαθέσιμα αεροπλάνα για πτήσεις.

Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το θετικό στην υπόθεση είναι ότι αυτή η εξέλιξη σημειώθηκε το παρόν διάστημα και όχι αργότερα και έτσι σοβαρές επιπτώσεις δεν υπάρχουν. Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί εκτός απροόπτου σε περίπου δέκα μέρες καθώς οι τ.ο δεν θα αφήσουν τον τομέα των ταξιδιών σε εκκρεμότητα και τους χιλιάδες εργαζόμενους τους στο δρόμο.
Θα καταθέσουν νέα δικαιολογητικά ώστε να πάρουν νέες άδειες πληρώντας τις προϋποθέσεις, δηλαδή να είναι ρωσικών συμφερόντων αν φυσικά δεν προκύψει κάποιο άλλο εμπόδιο μέχρι τότε.

Διαβάστε ακόμη

Τουριστική προβολή της Ρόδου και της Κω

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος

Συνάντηση του Προέδρου Γιάννη Παπαβασιλείου και αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου με το Δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη

52 κρουαζιερόπλοια πρόκειται να καταπλεύσουν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες

Έντονο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις τουρισμού στη Ρόδο για προσωπικό