Να μην χάσει την αίγλη του το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου

Να μην χάσει την αίγλη του  το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου

Να μην χάσει την αίγλη του το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 275 ΦΟΡΕΣ

Γονείς ζητούν να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος

Έκκληση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ρόδου κ. Τέρρη Χατζηϊωάννου και στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Ρόδου, κάνουν μέσω της «Ρ» γονείς παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό Ωδείο, προκειμένου να βρεθεί αυτόνομος και ανεξάρτητος χώρος στο κέντρο, μέσα στον οποίο θα μπορούν να γίνονται τα μαθήματα.

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου, το οποίο στεγάζεται στην Ροδιακή Έπαυλη, έχουν γίνει αρκετές φορές σχετικές αναφορές τα τελευταία χρόνια.

Αυτό που τώρα σχεδιάζεται, είναι να μεταφερθεί ο χώρος αυτός και να συστεγαστεί με σχολείο της Ανάληψης αλλά η προοπτική αυτή δημιουργεί προβληματισμό στους γονείς, αφού δεν πρόκειται για μόνιμη λύση.

Επιπλέον, τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Ωδείο (περίπου 100) έχουν δομήσει έτσι το πρόγραμμά τους, (σε συνδυασμό με άλλα απογευματινά μαθήματα ή δραστηριότητες που έχουν) που εκ των πραγμάτων η εκτός κέντρου λειτουργία του Ωδείου θα δημιουργούσε μεγάλο προβλημα.

Οι γονείς, σημειώνουν ότι αυτό που θα αντιστοιχούσε σε μόνιμη λύση των προβλήμάων που αντιμετωπίζει το Ωδείο, είναι να βρεθεί χώρος κατάλληλος, στο κέντρο ή κοντά στο κέντρο της Ρόδου και παράλληλα να τοποθετηθεί σε κάθε περίπτωση γραμματειακή υποστήριξη στη σχολή για να υπάρχει ομαλή λειτουργία.

Σημειώνεται ότι το Ωδείο Ρόδου, στελεχώνεται από πανάξιους καθηγητές, ενώ από τις τάξεις του έχουν αποφοιτήσει δεκάδες μαθητές που έκαναν λαμπρή καριέρα στη μουσική, σε Πανελλήνιο αλλά και Διεθνές επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού