Λάτρης της Ρόδου ο Ρώσος ζωγράφος Michael Gardubey

Λάτρης της Ρόδου ο Ρώσος  ζωγράφος Michael Gardubey

Λάτρης της Ρόδου ο Ρώσος ζωγράφος Michael Gardubey

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Θα εκθέσει έργα του στο κατάλυμα της Γαλλίας από 13 έως 27 Αυγούστου

Πίνακες με τοπία και αξιοθέατα της Ρόδου, θα εκθέσει στο νησί μας ο Ρώσος ζωγράφος Michael Gardubey, στο πλαίσιο του έτους Ελληνορωσικής φιλίας.

Ο ζωγράφος που δηλώνει λάτρης της Ρόδου και του ελληνικού πολιτισμού, βρίσκεται στο νησί μας και ετοιμάζεται για την παρουσίαση των έργων του, στο κατάλυμα της Γαλλίας το διάστημα από 13 έως 27 Αυγούστου.
Τη διοργάνωση της έκθεσης στηρίζει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου καθώς αποτελεί έναν πρεσβευτή της Ρόδου στο εξωτερικό, όπως δήλωσε χτες και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε ό κ. Φλεβάρης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η ίδια έκθεση με τα 23 έργα τα οποία την απαρτίζουν έχει παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ρωσίας από το ζωγράφο, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Στην ουσία αυτή η έκθεση αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο διαφήμισης του νησιού μας στη χώρα του.
Όπως είπε ο ίδιος ο ζωγράφος με τη βοήθεια του τουριστικού πράκτορα Αλέξη Σεβαστίδη, που ανέλαβε τη μετάφραση, είναι η τρίτη φορά που βρίσκεται στο νησί μας.

Ο ζωγράφος Μ. Gardubey (στο κέντρο) χτες  στην περιφέρειαΟ ζωγράφος Μ. Gardubey (στο κέντρο) χτες στην περιφέρεια


Πρωτοήρθε το 2014 ως τουρίστας με τη σύζυγό του, για διακοπές. Η Ρόδος όπως είπε του άρεσε και μάλιστα τον ενέπνευσε για να δημιουργήσει αυτά τα 23 έργα με θέματα από το νησί. Τα ίδια έργα παρουσιάστηκαν σε έκθεση που πραγματοποίησε ο ζωγράφος πέρσι το Μάρτιο στη Σιβηρία με το μήνυμα «πηγαίνετε όλοι στη Ρόδο».
Όπως είπε ο κ. Gardubey οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα, και αυτό λόγω του πολιτισμού που έχει να αναδείξει. Επιθυμούν να έρθουν για διακοπές όμως δεν είναι εύκολο για όλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος ζωγράφος, είναι καθηγητής στη σχολή καλών τεχνών όπου αναδεικνύεται η ιστορία και ο πολιτισμός της Ελλάδας, καθώς αποτελούν μεγάλο πεδίο έμπνευσης για τους φοιτητές.
Μαθαίνουν την ιστορία της χώρας μας και από εκεί εμπνέονται για να δημιουργήσουν πολλά έργα τους όπως και ο ίδιος ο ζωγράφος-δάσκαλός τους, ο οποίος έχει αποτυπώσει στους πίνακές του πολλά στοιχεία της ιστορίας και της μυθολογίας στην Ελλάδα.

Πάντως ο Ρώσος ζωγράφος δηλώνει αρκετά συγκινημένος που βρίσκεται στη Ρόδο και αναφέρεται με ιδιαίτερη νοσταλγία στην τοπική μουσική η οποία του θυμίζει όπως είπε τα παιδικά του χρόνια.
Σημειώνεται ότι η έκθεση θα μεταφερθεί το επόμενο διάστημα και σε άλλα νησιά.

Διαβάστε ακόμη

Παρουσίαση του EyeHarp με το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου

Μία μοναδική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη!

Αναβίωσε με επιτυχία το έθιμο του Κλήδονα στην Παστίδα

«Μερκάντο» από τη Μαρία Μαμαλίγκα για τον εβραϊσμό της Ρόδου

9o Beyond Borders Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου/25 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου 2024

Η 7η γιορτή Μακούκκι στα Κοσκινού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στη Ρόδο με τίτλο «Γιορτάζοντας την Απεξάρτηση»

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις την Κυριακή από τον Σύλλογο Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου