Την έκδοση Μολδαβού αποφάσισε το  Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου

Την έκδοση Μολδαβού αποφάσισε το  Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου

Την έκδοση Μολδαβού αποφάσισε το  Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 306 ΦΟΡΕΣ

Την έκδοση στη Μολδαβία προκειμένου να δικαστεί για υπόθεση απάτης, αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου για τον 35χρονο αλλοδαπό που συνελήφθη στη Ρόδο πριν από τρεις μήνες.

Με την απόφαση αυτή δεν συμφωνεί ο 35χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο κάνοντας έφεση κατά της απόφασης αυτής και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης ο αλλοδαπός θα παραμείνει στο νησί μας καθώς διατηρούνται για αυτόν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί.

Η σύλληψη του 35χρονου ο οποίος έχει Ισραηλινή και Ρωσική υπηκοότητα, είχε γίνει στο αεροδρόμιο της Ρόδου στις 11 Απριλίου 2017 το μεσημέρι, από αστυνομικούς καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Ο 35χρονος διώκεται, σύμφωνα με Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Μολδαβίας, για διάπραξη του αδικήματος της απάτης κατά τη χρονική περίοδο 2011 έως 2014.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και προφυλακίστηκε.
Ωστόσο διά των συνηγόρων του κ.κ. Σταύρου Σκάρου και Αριστείδη Τσάτσου προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος έως την εξέταση της έκδοσης του. Η προσφυγή του αυτή εξετάστηκε στις 9 Μαΐου 2017 από το Ανώτατο Δικαστικό συμβούλιο της περιοχής μας, το οποίο και την έκανε δεκτή με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της διαμονής του σε ξενοδοχείο του νησιού μας και της εμφάνισής του τρεις φορές την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Πράγματι ο αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος, και χθες εκδικάστηκε από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου η έκδοση του 35χρονου για την οποία και το Ανώτατο δικαστικό συμβούλιο της περιοχής μας αποφάσισε υπέρ. Ωστόσο μετά την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης αυτής ο 35χρονος αλλοδαπός, θα παραμείνει στη Ρόδο και διατηρεί τους παραπάνω περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί.

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού

Κάθειρξη 50 ετών και πρόστιμο 850.700 ευρώ σε αλλοδαπό διακινητή

Προφυλακίστηκε 28χρονος Ρομά που επιχείρησε να ασελγήσει σε παιδί

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά