Περισσότερες βροχές φέτος αλλά και πάλι δεν επαρκούν

Περισσότερες βροχές φέτος  αλλά και πάλι δεν επαρκούν

Περισσότερες βροχές φέτος αλλά και πάλι δεν επαρκούν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 863 ΦΟΡΕΣ

Δεν καλύπτουν τα κενά της παρατεταμένης ανομβρίας

Με περισσότερες βροχές σε σχέση με το 2016 φαίνεται ότι θα «κλείσει» η φετινή χρονιά στη Ρόδο, οι οποίες όμως δε στάθηκαν ικανές να αναπληρώσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν λόγω των μεγάλων διαστημάτων ανομβρίας τα τελευταία δύο χρόνια στο νησί.

Έτσι παρά την καταγραφή των στοιχείων από τη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας στα Δωδεκάνησα της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, που έδειξε ότι ο Νοέμβριος σημείωσε αύξηση τουλάχιστον σε ποσοστό 50% σε σχέση με πέρσι, οι ανάγκες δεν καλύφθηκαν και ούτε αναμένεται να καλυφθούν.

Παρά το ότι και το Δεκέμβριο είχαμε βροχές ( τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα συγκεντρωθεί από τις υπηρεσίες) αυτές έπεσαν στο βόρειο τρίγωνο του νησιού και πολύ λιγότερο στο κέντρο και νότια της Ρόδου όπου υπάρχουν καλλιέργειες διαφόρων ειδών και μεγάλη ανάγκη σε νερό.

Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης μετέφερε τα παράπονα του αγροτικού κόσμου της νότιας Ρόδου ο οποίος βλέπει για μία ακόμα χρονιά, τους κόπους του να τινάζονται στον αέρα. Οι βροχές δεν έφτασαν να ξεδιψάσουν τη γη και να ευεργετήσουν τις καλλιέργειες αφού τα νερά που έπεσαν ήταν σε μικρή ποσότητα και δεν έφτασαν στους υδροφόρους ορίζοντες.

Οι εκτάσεις γης που φυτεύτηκαν δεν μπορούν να ποτιστούν ενώ εκφράζεται ανησυχία και για το επόμενo καλοκαίρι.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, επιβεβαίωσε και εκείνος από την πλευρά του το ότι τα αποθέματα της βροχής είναι μηδαμινά για το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και παρά το γεγονός ότι έβρεξε για μεγάλα διαστήματα το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο κυρίως στο βόρειο τρίγωνο οι ποσότητες δεν ήταν αρκετές για να αναπληρώσουν τα διαστήματα της ανομβρίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νησί είναι αφενός μεν το ότι η πηγή της Νύμφης στη Σάλακο έχει στερέψει από πέρσι και αφετέρου το ότι η πηγή της Κοσκινιστής στέρεψε από τον Αύγουστο. Αυτό αποδεικνύει σε ποια επίπεδα βρίσκονται τα αποθέματα νερού στο νησί και γι΄αυτό εκφράζονται φόβοι για την κάλυψη των αναγκών το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. διέπρεψαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πρόσληψη νοσηλεύτριας στη Χάλκη

Γιώργος Νικητιάδης : «Γιατί άργησε η Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάινερ;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι χειροπιαστές οι ενέργειες της κυβέρνησης με στόχο να συγκλίνουν τα νησιά μας προς την αειφορία»

Πρωτόγνωρη η κατάσταση με τη φωτιά αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Κω