Aegean Airlines: Οικονομικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2010

Aegean Airlines: Οικονομικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2010

Aegean Airlines: Οικονομικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2010

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 412 ΦΟΡΕΣ

Δύο εντελώς διαφορετικές όψεις παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Aegean για το πρώτο τρίμηνο του 2010, καθώς από τη μια μεριά διαπιστώνεται, έστω και οριακή αύξηση των εσόδων και σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης, και από την άλλη η εταιρί

Δύο εντελώς διαφορετικές όψεις παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Aegean για το πρώτο τρίμηνο του 2010, καθώς από τη μια μεριά διαπιστώνεται, έστω και οριακή αύξηση των εσόδων και σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης, και από την άλλη η εταιρία καταγράφει σημαντικές ζημιές σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρίας, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 114,8εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 3% παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων κατά 12%. Το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους ανήλθε σε ζημιές ύψους 25,6εκ. ευρώ σε σύγκριση με κέρδη ύψους 4,6εκ. ευρώ το 2009. Σημειώνεται ότι το πρώτο τρίμηνο είναι ιστορικά το πιο αδύναμο εποχικά τρίμηνο του έτους για την εταιρία. Επιπρόσθετα, στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενο έτους περιλαμβάνονταν έκτακτα κέρδη ύψους 7εκ. ευρώ.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους η Aegean μετέφερε 1.349.242 επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 17% στο σύνολο του δικτύου της, η οποία προήλθε κατά κύριο λόγο από την αύξηση της επιβατικής κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού που ανήλθε σε 42%, ενώ η αύξηση στο δίκτυο εσωτερικού διαμορφώθηκε στο 2%.

Σύμφωνα με την εταιρία οι ζημιές που καταγράφονται στο πρώτο τρίμηνο του έτους οφείλονται στον ανταγωνισμό, στη σημαντική αύξηση της τιμής των καυσίμων, στη γενικότερη οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναζητά πιο φτηνές λύσεις στις μετακινήσεις του, αλλά και στο γεγονός ότι τα 4 νέα δρομολόγια στο δίκτυο του εξωτερικού προς Βελιγράδι, Μαδρίτη, Βιέννη και Τελ Αβίβ, που άρχισαν τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν αρνητικές επιπτώσεις, αλλά από το καλοκαίρι η συνεισφορά τους θα είναι θετική.

Διαβάστε ακόμη

Δημογραφικό: «Ταφόπλακα» για την πτώση της ανεργίας κάτω του 10%

Συντάξεις: Διπλά αναδρομικά μέσα στο καλοκαίρι

ΤτΕ:«Σήκωσαν» καταθέσεις 274 εκατ. τα νοικοκυριά τον Μάιο

ΚΕΦΙΜ: Δουλεύουμε σχεδόν τον μισό χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές

Βουνό τα ληξιπρόθεσμα-«Κοκκίνισαν» 1 εκατ. οφειλέτες σ’ ένα μήνα

myAADEapp: Έκδοση για άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν επίδομα προσωπικής διαφοράς

ΦΠΑ: Μονιμοποιούνται οι μειωμένοι συντελεστές 13% σε ταξί και καφέ