Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1464 ΦΟΡΕΣ

Δεκτές έγιναν και οι δύο αιτήσεις που είχαν κατατεθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου και αφορούσαν λάθη εκ παραδρομής που έγιναν κατά την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η μία αίτηση αφορούσε τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε ο κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου υποψήφιος με την παράταξη «Με δύναμη για τη Ρόδο» του κ. Αντώνη Καμπουράκη, στην εκλογική περιφέρεια Καλλιθέας.

Όπως αναφέρονταν μεταξύ άλλων στην αίτηση που κατέθεσε δια του δικηγόρου του κ. Βασίλη Καταβενάκη, ο κ. Κωνσταντίνου εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα πρώτος στη σειρά με 1.412 σταυρούς προτίμησης. Ωστόσο στην επίσημη απόφαση που εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, εκ παραδρομής γράφτηκε ότι έλαβε 1.342 σταυρούς προτίμησης. Η διαφορά των 70 ψήφων προέκυψε αρχικά επειδή κατά τη μεταφορά του πλήθους των 97 ψήφων από τα βιβλία διαλογής του 242 Α ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΡΟΔΟΥ αναγράφηκε το πλήθος των 27 ψήφων στους συγκεντρωτικούς πίνακες εκ παραδρομής .

Μετά την αίτησή που κατέθεσε ο κ. Κωνσταντίνου προς το Πρωτοδικείο Ρόδου «για επίδειξη ψηφοδελτίων», το υπηρεσιακό λάθος εντοπίστηκε και διορθώθηκε στους συγκεντρωτικούς πίνακες ο σωστός αριθμός που είχε λάβει, ωστόσο εκ παραδρομής στην τελική απόφαση μεταφέρθηκε το λανθασμένο των 1342 αντί του ορθού των 1412 σταυρών προτίμησης. Επίσης, στην ίδια απόφαση αναγράφονταν λάθος το πατρώνυμο του κ. Κωνσταντίνου, το οποίο και ζητούσε να διορθωθεί.

Όπως τονίζε στην αίτηση του ο κ. Κωνσταντίνου, η διόρθωση της απόφασης δεν θα επιφέρει κάποια αλλαγή στη σειρά των εκλεγέντων τακτικών συμβούλων της Εκλογικής Περιφέρειας Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου, αφού ήδη εκλέχθηκε ως πρώτος στη σειρά σύμβουλος, ωστόσο και η ηθική και η έννομη τάξη επιβάλλει να δημοσιευτεί το ορθό αποτέλεσμα της σταυροδοσίας.

Η δεύτερη αίτηση που συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου αφορούσε τον αριθμό των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων από την παράταξη «Τήλος Μαζί – Νέα Πορεία» της κας Μαρίας Καμμά, η οποία και εξελέγη. Εκ παραδρομής και στην περίπτωση αυτή, στην επίσημη απόφαση ανακήρυξης είχαν αναγραφεί εκλεγμένοι 8 δημοτικοί σύμβουλοι ως τακτικοί από την παράταξη της κας Καμμά, ενώ στην πραγματικότητα έχουν εκλεγεί επτά και ο 8ος είναι ο πρώτος αναπληρωματικός.
Για αυτό και ζητούνταν να γίνει η σχετική διόρθωση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με αποφάσεις που εξέδωσε χθες, έκανε δεκτές και τις δύο αιτήσεις και έτσι ανακήρυξε τον κ. Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου με 1.412 σταυρούς προτίμησης, και διόρθωσε την τελευταία τακτική δημοτική σύμβουλο Τήλου, ως πρώτη αναπληρωματική.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας