Υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης

Υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης

Υπήρξε έγκαιρη παρέμβαση από τις δυνάμεις πυρόσβεσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 386 ΦΟΡΕΣ

Κάηκαν 15 στρέμματα δασικής έκτασης

…Καρδιοχτύπησε την Πυροσβεστική και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες του νησιού, η φωτιά που ξέσπασε χθες, γύρω στη 1:30 το μεσημέρι, σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στα Απόλλωνα και τα Πλατάνια, με κατεύθυνση προς Λάερμα και έκαψε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, γύρω στα δεκαπέντε στρέμματα δασικής έκτασης!

Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με επτά επανδρωμένα οχήματα της ΠΥΡ, την οποία συνέδραμαν με ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα ο Δήμος Ρόδου, η Περιφέρεια αλλά και εθελοντές.

Σε κάποιο σημείο της επιχείρησης όπου προκάλεσε ανησυχία στους αρμοδίους, «σηκώθηκε» το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο νησί μας και πραγματοποιούσε για αρκετή ώρα ρίψεις από αέρος.
Σημειώνεται ότι το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά βρίσκεται δύο χιλιόμετρα έξω από τα Απόλλωνα.
Περίπου μία ώρα αφότου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, για συγκρατημένη αισιοδοξία μιλούσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του οικισμού κ. Μάκης Λαγογιάννης αφού είχαν προλάβει την πυρκαγιά πριν πλησιάσει το χωριό.

Δήμος και Περιφέρεια
Στο σημείο βρέθηκαν τόσο ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης όσο και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου ενώ από την αρχή συνεχώς ενημερωνόταν ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Καμπουράκης. Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και από πλευράς Δήμου αφού στο σημείο βρέθηκαν όλες οι υδροφόρες του και τα μηχανήματα που είχε διαθέσιμα, με το αντίστοιχο προσωπικό, όπως επίσης μηχανήματα και προσωπικό της ΠΝΑΙ ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ιδιωτών για χωματουργικά μηχανήματα.

Γύρω στις 3:30 το απόγευμα, μετά από δύο και πλέον ώρες, η φωτιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο και λίγο πριν τις 6:00 μ.μ. είχε σβήσει εντελώς. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν εκεί σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους ώστε να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κ. Φλοσκάκης δεν παραλείπει να εκφράσει την ικανοποίησή του για την άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων και να τονίσει ότι απεφεύχθησαν τα χειρότερα λόγω αυτής αλλά και της καλής ανταπόκρισης και της συνεργασίας που είχαν μεταξύ τους και με τους εθελοντές.
Τέλος, οι πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος της ζημιάς είναι ότι κάηκαν δεκαπέντε στρέμματα δασικής έκτασης.

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας

Γιώργος Νικητιάδης στη Βουλή : Σταματήστε επιτέλους την ακτοπλοϊκή και εμπορική απομόνωση της Νισύρου

Υπ. Παιδείας: 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Σκανδαλίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις

Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου: "Η φωτιά στην Κω δεν λύγισε τη βαριά "βιομηχανία" του τόπου"

Σε εξέλιξη έργα από τον δήμο Ρόδου που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι

Νίκος Λυμπερόπουλος: Aσυνείδητοι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα