Δεν υπήρξαν ανατιμήσεις στην αγορά της Ρόδου

Δεν υπήρξαν ανατιμήσεις στην αγορά της Ρόδου

Δεν υπήρξαν ανατιμήσεις στην αγορά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 491 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τους ελέγχους των ειδικών κλιμακίων της Περιφέρειας

Δεν παρατηρήθηκαν ανατιμήσεις σε προϊόντα στην αγορά της περιοχής μας, όπως έδειξαν οι έλεγχοι κλιμακίων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που έγιναν μετά την αναταραχή και τα γεγονότα στη Mέση Ανατολή.

Όπως δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιάννης Φλεβάρης, δε διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό από τους ελέγχους καθώς ούτε στα πρατήρια υγρών καυσίμων ούτε και σε πολλά καταστήματα είχαμε φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών κατόπιν αύξησης των τιμών.

«Οι υπηρεσίες μας ήταν παρούσες με τα κλιμάκιά τους προκειμένου να έχουν εποπτεία της αγοράς η οποία συνεχίστηκε και κατά τις πρώτες μέρες του έτους. Μετά τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, έπρεπε να προσέξουμε ώστε να δούμε αν υπάρχει τυχόν κύμα ανατιμήσεων μετά τον κίνδυνο ανόδου των τιμών των καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια αλλά σε διάφορες επιχειρήσεις. Ανατιμήσεις δεν είχαμε τελικά» δήλωσε ο κ. Φλεβάρης, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς, όπως είπε, δεν πρέπει να αλλάξουν οι τιμές για προϊόντα τα οποία είχαν αγοραστεί πριν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Παρεμπιπτόντως υπογράμμισε ότι η εορταστική αγορά κινήθηκε στα ίδια με τα επίπεδα των τελευταίων χρόνων, και ότι οι δαπάνες μειώθηκαν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να μην παρατηρηθεί κάποια διαφοροποίηση στην αγορά. Παράλληλα ο κ. Φλεβάρης επεσήμανε ότι προγραμματίζεται για τις 13 Φεβρουαρίου συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να εξεταστούν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση του ωραρίου εργασίας για τη θερινή περίοδο.

Προτάσεις για την αντιμετώπιση
της γραφειοκρατίας

Επίσης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που δημιουργεί η γραφειοκρατία και στις πρωτοβουλίες του ως αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου να βρεθεί λύση και να απλουστευτούν οι διαδικασίες. «Πολλά πράγματα δε χρειάζονται χρήματα. Μπορούμε να χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία και να γίνει το κράτος πιο λειτουργικό» είπε χαρακτηριστικά και έκανε γνωστό ότι είχε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ώστε κάποια δικαιολογητικά που… ταλαιπωρούν τον κόσμο να γίνουν πιο απλά.

Όπως είπε, από την κεντρική διοίκηση πολλές φορές υπάρχει μία γραφειοκρατική διεκπεραίωση κάποιων υποθέσεων αν και τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο απλά, λέγοντας: «Πολλά εμπόδια μπορούν να εξαλειφθούν και τέτοιες προτάσεις πρέπει να γίνονται στους αρμοδίους. Υποθέσεις που μπορούν να λυθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διαρκούν μήνες ολόκληρους. Μάλιστα υπάρχει ενδιαφέρον από τους συμπατριώτες μας να τα καταγράφουν, να μας τα μεταφέρουν και εμείς από την πλευρά μας να τα μεταφέρουμε στους αρμόδιους φορείς όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις ώστε να γίνονται τα πράγματα καλύτερα».

Μιλώντας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε έκανε γνωστό ότι αυτή αφορούσε παρέμβαση για τη διευκόλυνση υποβολής δικαιολογητικών στο ΙΚΑ, η οποία έχει τρία σκέλη:
- να μη ζητείται το γνήσιο της υπογραφής, καθώς υπάρχει και μεγάλη ταλαιπωρία,
- αν πρόκειται περί διαγραφής συνταξιούχου να μη ζητέιται βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα για τη διαγραφή κάτι που χρειάζεται ακόμα και πάνω από τρεις μήνες.
- Να μη χρειάζεται να προσκομίσει κανείς πρωτότυπα εγγράφων για να τα αποστείλει στον ασφαλιστικό φορέα ενώ παράλληλα τα ίδια έγγραφα πρέπει να τα δώσει και στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ.

Όπως κατέληξε ο κ. Φλεβάρης, αυτό δεν έχει κόστος στον προϋπολογισμό τονίζοντας ότι πρέπει να είμαστε κοντά στον πολίτη και να γίνουμε ένα πιο σύγχρονο κράτος.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης : «Νέο όραμα και νέο συμβόλαιο με το λαό για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ»

Στα χέρια των λιμενικών της Λίνδου δύο διακινητές - Επιχείρησαν να αποβιβάσουν στη Ρόδο 30 άτομα

Σώθηκε και είναι καλά το μικρό αλεπουδάκι που βρέθηκε με θερμοπληξία στη Ρόδο

Ανασυγκροτήθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη