Εξαπάτησαν ηλικιωμένο και του “έφαγαν” 9.000 ευρώ

Εξαπάτησαν ηλικιωμένο  και του “έφαγαν” 9.000 ευρώ

Εξαπάτησαν ηλικιωμένο και του “έφαγαν” 9.000 ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1220 ΦΟΡΕΣ

Επανήλθαν δριμύτεροι από ό,τι φαίνεται, οι επιτήδειοι που τάζουν... χρήματα σε ανυποψίαστους συμπολίτες μας!

Θύμα εξαπάτησης αυτή τη φορά έτυχε ένας 87χρονος στην Κω, στον οποίο έταξαν αναδρομικά αλλά αντί να του δώσουν τελικά κατάφεραν να του πάρουν ποσό άνω των 9.000 ευρώ!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, προχθές το πρωί άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με τον 87χρονο και του συστήθηκε ως υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας. Αφού λοιπόν ο δράστης του έδωσε – δήθεν- όλα τα στοιχεία για το άτομό του, πληροφόρησε τον ηλικιωμένο ότι δικαιούταν να πάρει συνταξιοδοτική αποζημίωση ύψους 36.000 ευρώ!

Μάλιστα, όπως είπε στον 87χρονο, η διαδικασία ήταν πολύ εύκολη και με την ολοκλήρωσή της θα μπορούσε να εκταμιεύσει ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης. Αρκεί να κατέθετε σε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς τραπεζών (ο ένας ήταν στην Εθνική και ο δεύτερος στην Πειραιώς) το χρηματικό αυτό που θα «βοηθούσε» στο να «ξεμπλοκάρουν» τα χρήματα της αποζημίωσης.

Το ποσό αυτό για τον 87χρονο ήταν 9.200 ευρώ και αυτά τα χρήματα πήγε άμεσα και κατέθεσε στους δύο λογαριασμούς.
Μόλις ο ηλικιωμένος ολοκλήρωσε τις καταθέσεις, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε υπάλληλος της Εθνικής με τα στοιχεία που του είχε δώσει ο άνδρας με τον οποίο είχε νωρίτερα συνομιλήσει και τότε άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά.
Έτσι προχθές το μεσημέρι το νέο αυτό περιστατικό εξαπάτησης καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω το οποίο σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του άγνωστου δράστη και διενεργεί τη σχετική προανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται η αυξημένη προσοχή που θα πρέπει να επιδεικνύουμε όλοι μας, σε τέτοιου είδους τηλεφωνήματα, που μοναδικό σκοπό έχουν να μας εξαπατήσουν και να τους δώσουμε χρήματα.
Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούν κάθε φορά διαφορετικά ονόματα και διαφορετικές τράπεζες.

Τις περισσότερες φορές ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι τράπεζας και ότι παίρνουν τηλέφωνο από τα κεντρικά της Εθνικής, συμβουλεύοντας μάλιστα τον συνομιλητή τους να καταθέσει άμεσα το ποσό για να μη χαθεί έτσι η …ευκαιρία!
Με αφορμή λοιπόν περιστατικά όπως αυτό του 87χρονου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσους προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους τραπεζικούς λογαριασμούς ως προαπαιτούμενο εκταμίευσης επιδοτήσεων ή αποζημίωσης.
Επίσης, να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους