Το ξενοδοχείο Ολυμπίκ ξεκικάει τη λειτουργία του στη Ρόδο με 100 κλίνες

Το ξενοδοχείο Ολυμπίκ ξεκικάει τη λειτουργία του στη Ρόδο με 100 κλίνες

Το ξενοδοχείο Ολυμπίκ ξεκικάει τη λειτουργία του στη Ρόδο με 100 κλίνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 288 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 21 Ιουλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2786

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

- Ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις θα αφιχθή εις Ρόδον κατά τα τέλη τρέχοντος μηνός προκειμένου να ασχοληθή με οργανωτικά θέματα του Φεστιβάλ Ελληνικού Χοροδράματος, το οποίον θα λάβη χώραν από της 4ης μέχρι και της 8ης Αυγούστου ενταύθα. Ο Μάνος Χατζιδάκις, ο οποίος προσφάτως εβραβεύθη εις το Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Χοροδράματος.

- Επέστρεψεν εκ Κυκλάδων ο ζωγράφος Γιάγκος Παπαδόπουλος, μετά παραμονήν εκεί επί ένα μήνα. Ο Παπαδόπουλος εφιλοτέχνησεν εις Πάρον σειρά νέων πινάκων, με θέματα από τοπία της νήσου, συντόμως δέ θα αναχωρήση εκ νέου προς συνέχισιν της εργασίας του.

- Εκ του Δήμου Κω ανεκοινώθη ότι κατά τα μέσα Αυγούστου θα λάβη χώραν εκεί Φεστιβάλ ποικίλων εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων χορευτικαί, ναυτικαί και αθλητικαί. Μεταξύ άλλων νεάνιδες της Κω θα παρουσιάσουν πρόγραμμα Δωδεκανησιακών χορών.

ΑΥΡΙΟΝ ΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΝ ΕΙΣ Β. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
Αύριον αναχωρεί ατμοπλοϊκώς εις Βόρειον Συγκρότημα ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου, προκειμένου να πραγματοποιήση περιοδείαν ανά τας νήσους Κάλυμνον, Λέρον και Πάτμον, προς εξέτασιν και επίλυσιν διαφόρων τοπικών ζητημάτων. Ο κ. Νομάρχης, ο οποίος θα συνοδεύεται υπό των προϊσταμένων όλων των υπηρεσιών της Νομαρχίας, θα συνεχίση τας περιοδείας του ανά την Δωδεκάνησον, καθ’ όλην την θερινήν περίοδον.

2.500 ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΟ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Κατέπλευσαν χθες την πρωΐαν εις τα ροδιακά ύδατα τα τουριστικά ατμόπλοια «Αιγαίον», «Σεμίραμις», «Φίλιππος», «Κολοκοτρώνης» και «Μεσσάπια», με ξένους περιηγητάς οι οποίοι επεσκέφθησαν τα αξιοθέατα.
Εν τω μεταξύ, ανεκοινώθη αρμοδίως ότι σήμερον ευρίσκονται εις Ρόδον 2.500 ξένοι και εκ Παλαιάς Ελλάδος επισκέπται, φιλοξενούμενοι εις τα διάφορα ξενοδοχεία της πόλεως.

ΝΕΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ 100 ΚΛΙΝΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗΝ
Από της μεταπροσεχούς Κυριακής 21ης Ιουλίου ε.ε. άρχεται λειτουργούν εν Ρόδω το υπό τον τίτλον «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΟΛΥΜΠΙΚ» ξενοδοχείον, Α’ κατηγορίας.

Η νέα αυτή Ροδιακή ξενοδοχειακή μονάς, δυνάμεως 100 κλινών συγκεντρώνει κατά κοινήν ομολογίαν ασυναγώνιστα προσόντα ήτοι:

1ον) Απέχει από τας δύο πλαζ της βορειοανατολικής άκρας της Ρόδου περί τα 200 μέτρα.

2ον) Έχει κτίριον ευπρεπέστατον, κεντρικόν, επιβλητικόν, ευρισκόμενον εις την ωραιοτέραν θέσιν της πόλεως, μεταξύ του Ξενοδοχείου των Ρόδων και του υπό ανέγερσιν ΚΑΖΙΝΟ, άπαντα δέ τα δωμάτιά του έχουν μαγευτικήν θέαν προς την θάλασσαν.

3ον) Έχει επίπλωσιν, σκεύη, ρουχισμόν και λοιπόν εξοπλισμόν μελετημένα από αριστείς οργανωτάς και καλλιτέχνας και διακοσμητάς.

4ον) Έκαστον δωμάτιόν του δίκλινον ή μονόκλινον διαθέτει ίδιον λουτρόν, ίδιον τηλέφωνον εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας, κεντρικήν θέρμανσιν, ρέοντα θερμά και ψυχρά ύδατα και λίαν ευχάριστον εσωτερικόν διάκοσμον.

5ον) Το προσωπικόν του έχει επιλεγεί βάσει των τελευταίων μεθόδων των ψυχοτεχνικών της ορθής εργοδοτήσεως.

6ον) Διαθέτει αιθούσας κοινής χρήσεως, βεράντας, χώλ, εστιατόριον, μπαρ, κ.λπ. Διά τεχνικούς λόγους το εστιατόριον δεν θα λειτουργήση εφέτος.

Ο Α.Ρ.Σ. ΘΑ ΜΕΤΑΒΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΝ ΔΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Επί ταις Εορταίς της Ανεξαρτησίας
Υπό του Αθλητικού Ροδιακού Συλλόγου ανεκοινώθη χθες ότι η ποδοσφαιρική ομάς του συλλόγου θα μεταβή εις Κύπρον διά σειράν αγώνων επ’ ευκαιρία των εορτασμών της Ανεξαρτησίας της Μεγαλονήσου. Η ομάς του ΑΡΣ θα αναχωρήση ατμοπλοϊκώς την 9ην Αυγούστου και θα επιστρέψη την 19ην του ιδίου μηνός. Ως εγνώσθη εκλείσθησαν τέσσαρες συναντήσεις ήτοι μετά της Ανορθώσεως, ΑΠΟΕΛ, Νέας Σαλαμίνος και ΕΠΑ Λάρνακος. Οριστικάς αποφάσεις έλαβε το Δ.Σ. του ΑΡΣ κατά την χθεσινοβραδυνήν του συνεδρίασιν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον