1ος Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης στη Χάλκη: 113 έργα, 33 χώρες, 8 επιλογές, 3 βραβεία

1ος Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης στη Χάλκη: 113 έργα, 33 χώρες, 8 επιλογές, 3 βραβεία

1ος Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης στη Χάλκη: 113 έργα, 33 χώρες, 8 επιλογές, 3 βραβεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Χάλκης αναφέρει τα εξής:

Στο νησί της Χάλκης διοργανώνεται φέτος ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης (1st Chalki International Composition Competition 2020), με πρωτοβουλία του Δήμου Χάλκης και των συνθετών κ. Λίνας Τόνια και κ. Μιχάλη Βεκιάρη.

Στα πλαίσια αυτής της καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας συνθέτες από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να στείλουν γι’ αυτή τη χρονιά έργα για σόλο βιολί ή βιολί και ηλεκτρονικούς ήχους.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου και ώρα 21.00 μμ, ο βιολιστής κ. Γιάννης Κορμπέτης θα δώσει ρεσιτάλ στον χώρο μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου (έργα Bach, Knorr, Vekiaris). Η μετάδοση του ήχου θα γίνει με οπτικοακουστικά μέσα σε όλο το παραλιακό μέτωπο καθώς επίσης και μέσω live streaming στο youtube.

Εν’ συνεχεία στις 27 Αυγούστου και ώρα 21.00 μμ θα παρουσιαστούν τα οκτώ από τα 113 έργα τα οποία πέρασαν στην τελική φάση. Η παρουσίαση θα γίνει από τους βιολιστές κ. Γιάννη Κορμπέτη και κ. Επαμεινώνδα Τζιβένη στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ξενοδοχείου ‘‘Αρετάνασσα’’, οπότε και θα γίνει η τελική κρίση και η απονομή των τριών βραβείων.

Ο Δήμος Χάλκης βρίσκεται δίπλα σε κάθε νέα καλλιτεχνική πρωτοβουλία, την στηρίζει την αναδεικνύει και δίνει βήμα σε νέους συνθέτες και μουσικούς να αναδείξουν το ταλέντο τους και να εμπνεύσουν προς κάθε κατεύθυνση το κοινό.

Σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας του Κορονοϊού covid-19 στις δυο παραπάνω εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση με τον Carsten Rasmussen είχε χθες ο δήμαρχος Χάλκης

Σταθερά στην ενεργειακή και «πράσινη» πρωτοπορία ο δήμος Χάλκης με την απόκτηση ηλεκτροκίνητου σκάφους

Ο ρόλος της Καινοτομίας και της Τοπικής Κοινωνίας στη Βιώσιμη Μετάβαση των Νησιών το επίκεντρο του Θερινού Σχολείου Χάλκης

Πώς ψήφισε η Χάλκη (τελικό αποτέλεσμα)

Χάλκη: Πρότυπο πράσινης μετάβασης σε όλη την Ευρώπη

Ευ. Φραγκάκης: Η Χάλκη μπορεί να αποτελέσει φάρο ελπίδας για ένα μέλλον όπου η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και περιβάλλοντος κυριαρχεί

Συνάντηση δημάρχου Χάλκης και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά

Τιμώμενος δήμος η Χάλκη στην 3η "Attica Green Expo"