Αντιπλημμυρικό έργο στη Λαχανιά

Αντιπλημμυρικό έργο στη Λαχανιά

Αντιπλημμυρικό έργο στη Λαχανιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 386 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Εμμανουήλ Γαλανόπουλος
κάτοικος Λαχανιάς

Με αφορμή τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας και την εξαιτίας αυτών απώλεια αθώων συνανθρώπων μας, εκτός από τις τεράστιες καταστροφές στις γεωργικές και κτηνοτροφικές περιουσίες, αποφασίζω να ξαναπροτείνω ένα αντιπλημμυρικό έργο στον οικισμό της Λαχανιάς.

Πρόκειται για τον καθαρισμό δύο ρυακιών που βρίσκονται πάνω από το σχολικό κτήριο και σε μικρή απόσταση από αυτό.

Ο καθαρισμός αυτός θα βοηθήσει στο γεγονός ότι τα όμβρια ύδατα θα κατευθύνονται στον ποταμό της Αγίας Ειρήνης και όχι να κατρακυλούν με ορμή μέσα στον οικισμό.

Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω ότι οι παλιοί κάτι γνώριζαν παραπάνω από εμάς και είχαν δημιουργήσει τα εν λόγω ρυάκια, μολονότι η περιοχή καλύπτονταν από πυκνό δάσος.
Αν στον οικισμό μας συμβεί παρόμοιο καιρικό φαινόμενο και διαρκέσει δύο ή και τρεις ώρες (όπως συνέβη σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Καρδίτσα και αλλού) και η γη δεχθεί εώς και 100 τόνους νερού ανά στρέμμα, τότε ο οικισμός, χωρίς υπερβολή, θα σβήσει από τον πολιτικό χάρτη.

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ:

Εκτός και αν υιοθετηθεί η άποψη ότι οι μικρές κοινότητες πρέπει να «κλείσουν» διότι έχουν πολλά λειτουργικά έξοδα!

Με την ευκαιρία αυτή σας επισυνάπτω τη με αριθμό πρωτοκόλλου 148316/29-11-2013 προς τη Δημοτική Ενότητα Ν. Ρόδου και την με αριθμό πρωτοκόλλου 11652/5-3-2020 αίτηση του κ. Θεοδοσόπουλου Κωνσταντίνου που έχει σχέση με το ανωτέρω θέμα.

Ας πάρουμε το χειρότερο σενάριο: εάν «ο μη γένοιτο» πλημμυρίσει ο οικισμός σύμφωνα με την παραπάνω επιχειρηματολογία μας και λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων προστασίας συμβούν πνιγμοί και καταστροφές περιουσιών, τότε λυπόμαστε, ας γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι δεν θα τους «ξεπλένουν» ούτε τα ύδατα του Σαγγάριου ποταμού προστιθέμενα σε αυτά και του φράγματος Γαδουρά...

Με τιμή Εμμ. Γαλανόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Ο αληθινός φόβος των μαζών

Χρήστος Γιαννούτσος: Πέρυσι η Ρόδος, φέτος η Κως και η Χίος... μετά;

Γιάννης Σαμαρτζής: Η μεγέθυνση της οικονομίας, μέσω της αύξησης των επενδύσεων

Ηλ. Καραβόλιας: Η ενεργητική ενδοεπικοινωνία στην επιχείρηση

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Με τον Χάρη Δούκα...

Ιωάννης Βολανάκης: Προύμνη η περσική (Prunus persica), κοινώς ροδακινιά

Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου: Είκοσι λεπτά με αυτοκίνητο από την πλατεία Κύπρου μέχρι την πλατεία Ακαδημίας

Ν. Μαριάς: Έτοιμη ακόμη και για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνει η Τουρκία 83 χρόνια από το Σύμφωνο Φιλίας που υπέγραψε με τον Χίτλερ