Σύσκεψη τη Δευτέρα για τους εμβολιασμούς στο νησί μας

Σύσκεψη τη Δευτέρα για τους εμβολιασμούς στο νησί μας

Σύσκεψη τη Δευτέρα για τους εμβολιασμούς στο νησί μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 672 ΦΟΡΕΣ

Μία πρώτη σύσκεψη για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του Δήμου Ρόδου όταν θα αρχίσει ο εμβολιασμός για τον Covid-19, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 14:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, υπό τον Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Σταμάτη.

Στη σύσκεψη, σε πρώτη φάση, από πλευράς φορέων, θα μετάσχουν μόνο οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου ενώ από πλευράς Δήμου, εκτός από τον κ. Σταμάτη αναμένεται να συμμετάσχουν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιάννης Καμπούρης καθώς και ο Πρόεδρος του ΔΟΠ κ. Γιώργος Τριάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό σύγκλησης της σύσκεψης αυτής έχει να κάνει με μία πρώτη συζήτηση για τη συνδρομή που μπορεί να παράσχει ο Δήμος σε αυτή τη διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο και να διαρκέσει αρκετούς μήνες και βέβαια είναι κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει τόσο μαζικά.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς τον πρώτο λόγο σε αυτή τη διαδικασία έχει θα έχει το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ. Ωστόσο, οι Δήμοι, όπως και άλλοι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εθελοντικές οργανώσεις κτλ., εκ των πραγμάτων θα κληθούν να λειτουργήσουν επικουρικά για να βγει εις πέρας αυτό το τεράστιο εγχείρημα.

Για παράδειγμα, ο Δήμος ενδέχεται να χρειαστεί να διαθέσει χώρους του που θα χρησιμοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα, ακόμα να διαθέσει οχήματα, εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσωπικό κτλ. Ακριβώς επειδή η διαδικασία του εμβολιασμού αναμένεται να διαρκεί περισσότερο χρόνο, αναμένεται να χρειαστεί π.χ. γραμματειακή υποστήριξη, κάτι που μπορεί να παρέχει ο Δήμος ή κάποιος άλλος φορέας.

Σ’ αυτή τη λογική, λοιπόν, μιας πρώτης συζήτησης προληπτικού χαρακτήρα, είναι και η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, πιο διευρυμένες.

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τα νησία μας

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Συντάξεις Αυγούστου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Στο φως οι «αθέατοι θησαυροί» από το Αρχαιολογικό της Ρόδου - Από το 500-550 π.Χ.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις των καταστημάτων στη Ρόδο

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ