Η ροδίτικη ποδηλασία έγινε δωδεκανησιακή…

Η ροδίτικη ποδηλασία έγινε δωδεκανησιακή…

Η ροδίτικη ποδηλασία έγινε δωδεκανησιακή…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 207 ΦΟΡΕΣ

Περισσότερο ενδιαφέρον από τα προηγούμενα χρόνια θα έχει η αγωνιστική δράση στην ποδηλασία σε τοπικό επίπεδο με τη δημιουργία νέων «πυρήνων» στο άθλημα κι εκτός Ρόδου.

Πριν μερικές μέρες η ανακοίνωση των μεταγραφών από την ΕΟΠ, μας έκανε να διαπιστώσουμε πια τα νέα δεδομένα στο άθλημα, όταν στην Κω υπάρχουν δύο νέοι σύλλογοι: ο Φιλίνος και ο Κωακός Όμιλος Ποδηλασίας που δυναμώνουν, αλλά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και κάποιες άλλες κινήσεις με αφίξεις κι αναχωρήσεις από τη Ρόδο…

Το σημαντικό είναι πως στην Κω έχουν ξεκινήσει να βλέπουν κάπως πιο σοβαρά το άθλημα με κινήσεις και στο κομμάτι της ανάπτυξης που είναι ό, τι καλύτερο για το μέλλον. Η αναστολή κάθε δραστηριότητας από τον Άθλο που είχε υπό τη σκέπη του τα παιδιά από τη δυτική Ρόδο και το ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον του Ροδήλιου στο πεδίο των ακαδημιών είναι δύο σημαντικοί παράγοντες και νέα δεδομένα της «εξίσωσης» επιτυχίας της δωδεκανησιακής πια ποδηλασίας.

Επίσης η προσπάθεια για να ξεκινήσει το άθλημα την παρουσία του και στην Κάλυμνο δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψη, γιατί η ίδρυση ενός συλλόγου εκεί μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά. Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, ο Ροδήλιος παραμένει ψηλά και το γεγονός ότι στηρίζεται περισσότερο από ποτέ στα παιδιά είναι στα υπέρ του. Επίσης, η διοργάνωση διασυλλογικών, πανελλήνιων και διεθνών αγώνων τον κατατάσσει στην ελίτ και καθιστά τη Ρόδο ως το επίκεντρο της ποδηλασίας εντός συνόρων.

Το θέμα μας εδώ όμως είναι η συνέχεια και το πλαίσιο ανάδειξης δυνάμεων, όταν παλαιότερα λέγαμε «δωδεκανησιακή ποδηλασία» κι εννοούσαμε «ροδίτικη». Μένει βεβαίως να διαπιστώσουμε την όρεξη για σχεδιασμό και σωστή λειτουργία των συλλόγων, περάν από το δυναμικό τους, όπως και το αν θα είναι σε θέση να διοργανώσουν νέους αγώνες σε κάθε κατηγορία κι επίπεδο.

Ας πάρουμε θέση στην εκκίνηση κι από ‘κει θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες εικασίες πριν από τον τερματισμό…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Πρωταθλητής Παγκορασίδων στο μπάσκετ ο Ηρακλής 2000!

Ηρακλής Μαριτσών: Ενίσχυση με τον Γεωργίου

Μία ήττα αλλά καταδικαστική για το γυναικείο μπάσκετ του Διαγόρα

Στο Ροδίων Παιδεία το Final Four Παμπαίδων στο μπάσκετ

Στη Γ’ Εθνική ο ΦΟ Βροντάδου Χίου, στο τοπικό η Ελπίδα Πεταλούδων

Διγενής Κοσκινού: «Η ομάδα μας βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο»

Α' Κατηγορία ΕΠΣΔ: Στον Άρη Αρχαγγέλου ο Ποζατζίδης

Εκτός φάσης των «16» οι Κορασίδες της Τελχινίδας