Κ. Σπανός: Η χαλάρωση προκάλεσε την αύξηση των κρουσμάτων στη Ρόδο

Κ. Σπανός: Η χαλάρωση προκάλεσε την αύξηση  των κρουσμάτων στη Ρόδο

Κ. Σπανός: Η χαλάρωση προκάλεσε την αύξηση των κρουσμάτων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1466 ΦΟΡΕΣ

Η χαλάρωση στην πιστή εφαρμογή των μέτρων, με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την ένταξη της Ρόδου στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο» θα πρέπει να μας γίνει… μάθημα ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν, επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστας Σπανός.

Με αφορμή την επιβολή του lockdown στην αγορά, ο κ. Σπανός δηλώνει στη «Ροδιακή» ότι είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση, και να επιστρέψουμε στο «πράσινο» καθώς αυτό επιβάλλεται και από το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Πάντως όπως υπογράμμισε, η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες μας έδειξε περίπου τον δρόμο στον οποίο θα κινούμασταν αν και υπήρχε ελπίδα στην αρχή ότι ο αριθμός τους δεν θα είχε αυξητική τάση.

«Αν είμαστε προσεκτικοί και δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων θα επιστρέψουμε στο «πράσινο» καθώς έχουμε μπροστά μας και μία σεζόν στην οποία θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε» δήλωσε ο κ. Σπανός και πρόσθεσε ότι όσον αφορά το θέμα της διασποράς του κορωνοϊού κανένας δεν μπορεί να κάνει σίγουρες προβλέψεις. «Αυτός που κάνει κουμάντο τώρα είναι ο ιός και εμείς προσπαθούμε να τον περιορίσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί και να αποδώσουν δυστυχώς βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση» κατέληξε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση πριν από ένα μήνα και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα βρεθήκαμε από το «πράσινο» στο «κόκκινο». «Θα πρέπει να μας γίνει ένα μάθημα ώστε να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι η κατάσταση βρίσκεται πάντα επί ξυρού ακμής και είναι εξαιρετικά ρευστή και ότι θα πρέπει πάντα να προσέχουμε για να αντεπεξέλθουμε σε αυτό που έρχεται.

Είναι πλέον στο χέρι μας. η οποιαδήποτε χαλάρωση υπήρξε πρέπει να μας γίνει μάθημα ώστε να μην την επαναλάβουμε και να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι να αποδώσουν οι εμβολιασμοί» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την εξέλιξη που σημειώθηκε τονίζοντας ότι η αγορά δυστυχώς πληρώνει τα σπασμένα κάθε φορά σε κάθε δύσκολη κατάσταση και σε κάθε lockdown. Μάλιστα υπενθύμισε ότι θέση του εμπορικού κόσμου ήταν να είχαν κλείσουν τα σχολεία πριν κλείσει η αγορά, καθώς εκεί είχαν σημειωθεί πολλά κρούσματα, όπως είπε.

Μάλιστα με την ευκαιρία σημείωσε για μία ακόμα φορά ότι εντός των καταστημάτων όλο αυτό το διάστημα τα μέτρα τηρούνταν με ευλάβεια και μάλιστα σε αρκετούς ελέγχους που έγιναν οι επιχειρήσεις είχαν συμμορφωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. «Εντός των καταστημάτων και εκεί που μπορούσαμε να ελέγξουμε εμείς τη λειτουργία των μέτρων αυτά εφαρμόστηκαν πολύ σωστά. Έξω στους δρόμους είναι αρμοδιότητα άλλων για να τηρήσουν την τάξη» είπε ο κ. Σπανός.

Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στο θέμα λειτουργίας των καταστημάτων με είδη πρώτης ανάγκης τα οποία ίσως θα πρέπει να λειτουργούν με ένα διευρυμένο ωράριο, κατά τη γνώμη του, καθώς όπως είπε, ακόμα και με κανονικές συνθήκες υπήρχαν ουρές έξω από αυτά λόγω τήρησης των αποστάσεων.

Συγκεκριμένα εκτιμά ότι σε αυτά τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης το ωράριο θα πρέπει να παραταθεί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ο κ. Σπανός εξέφρασε την ευχή γρήγορα να περιοριστούν τα κρούσματα στην περιοχή μας καθώς περιμένουμε, όπως είπε, και τσάρτερ στο τέλος του μήνα για να προσθέσει ότι τουρισμός με lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας στις 7 δεν συμβαδίζουν. «Τουλάχιστον να προλάβουμε τον Απρίλιο. Η αγορά πρέπει να ανοίξει γιατί πρέπει να κάνουμε τουρισμό. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Προσφορά της σχολής χορού «Art of dance» στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου

Μεγαλύτερα υδροφόρα πλοία ζητά από τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Σύμης

Με τον υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Φ. Ζαννετίδης

Στην Έκθεση Κρεμαστής θα συμμετάσχει η περιφέρεια

ΕΥΘΥΤΑ: Άλυτος γρίφος το κυκλοφοριακό στην πόλη

Απατεώνες άδειασαν δύο λογαριασμούς συμπολίτισσάς μας παριστάνοντας τους λογιστές

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τα οικονομικά του δήμου Ρόδου

Έντονες αντιδράσεις για το υβριδικό πάρκο στη Ρόδο