Ομάδα συμπολιτών μας καθάρισε προχθές το πάρκο του Ροδινιού

Ομάδα συμπολιτών μας καθάρισε προχθές το πάρκο του Ροδινιού

Ομάδα συμπολιτών μας καθάρισε προχθές το πάρκο του Ροδινιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2272 ΦΟΡΕΣ

Εθελοντικό καθαρισμό στο πάρκο του Ροδινιού πραγματοποίησαν προχθές συμπολίτες μας, καταφέρνοντας να συλλέξουν και να απομακρύνουν έναν σημαντικό όγκο σκουπιδιών που βρίσκονταν εκεί!

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη «Ροδιακή» συμμετέχοντες στη δράση αυτή, όλα ξεκίνησαν όταν περίπου πριν από δύο εβδομάδες, τρεις εξ αυτών πήγαν για βόλτα και για περπάτημα στο πάρκο του Ροδινιού. Οι εικόνες που αντίκρισαν από τα σκουπίδια που υπήρχαν, τους προκάλεσαν θλίψη καθώς αφενός πρόκειται για τον πιο μεγάλο και σημαντικό «πνεύμονα» πρασίνου της πόλης της Ρόδου και αφετέρου για ένα σημαντικό αξιοθέατο από το οποίο όλοι μας έχουμε μνήμες.

Αυτό αποτέλεσε και το έναυσμα για την όλη προσπάθεια που έγινε προχθές, καθώς οι τρεις φίλοι υποσχέθηκαν μεταξύ τους πως με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δινόταν, θα επέστρεφαν εκεί για τον καθαρισμό.

Η ιδέα αυτή συζητήθηκε και με άλλους γνωστούς και φίλους τους και τελικά από εκεί που αρχικά είχαν δηλώσει ενδιαφέρον 4-5 άτομα, βρέθηκαν τελικά 15 συμπολίτες μας έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο εγχείρημα αυτό.

Έτσι προχθές το πρωί συναντήθηκαν όλοι μαζί και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες «χτένισαν» την περιοχή κατά μήκους του ποταμού του πάρκου, από όπου και απομάκρυναν όλα τα σκουπίδια φθάνοντας μέχρι και πίσω από το ρυάκι αλλά και έως το τέρμα του.

Μάλιστα επιστράτευσαν ακόμη και ένα μικρό φορτηγό προκειμένου να μεταφέρουν τις σακούλες με τα σκουπίδια που είχαν μαζέψει.

Μία πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια η οποία αξίζει να επαναληφθεί αλλά και να βρει μιμητές, όπως επίσης και αποδεικνύει ότι ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε «καραντίνα» υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για το καλό της πόλης μας.

Διαβάστε ακόμη

Θ. Νικηταράς: «Βγήκαμε κερδισμένοι παρά το αρνητικό αποτύπωμα της πυρκαγιάς»

Σε εξέλιξη έργα από τον δήμο Ρόδου που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι

Νίκος Λυμπερόπουλος: Aσυνείδητοι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα

Αδ. Γεωργιάδης: «Αδιανόητο να έχουμε προκηρύξει 14 φορές, 4 θέσεις για παθολόγους στο νοσοκομείο της Κω»

Δ. Γάκης: «Να καταδικάσουμε το ΕΓΩ, να αναδείξουμε το ΕΣΕΙΣ»

Παππάς: «Δεν θα αφήναμε την Κω στην τύχη της»

Υβριδικός Σταθμός Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει στη Ρόδο