Πιο …κοντά από ποτέ το κλειστό της Λειβάδας

Πιο …κοντά από ποτέ το κλειστό της Λειβάδας

Πιο …κοντά από ποτέ το κλειστό της Λειβάδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 388 ΦΟΡΕΣ

Νέα «ρότα» χαράχτηκε από προχθές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου με τηλεδιάσκεψη στο θέμα ολοκλήρωσης των όποιων διαδικασιών αφορούν την κατασκευή του κλειστού γηπέδου στη Λειβάδα. Αποφασίστηκε η έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την εκτέλεση του έργου κι όλα έχουν πάρει το δρόμο τους μετά από καιρό, κάτι που περίμενε όλος ο αθλητικός κόσμος της Νότιας Ρόδου και περισσότερο φυσικά ο Αρχάγγελός ΑΣΚ.

Το έργο θα κοστίσει 3 εκατομμύρια ευρώ και τα 2,5 απ’ αυτά θα δοθούν από την Περιφέρεια που είναι άλλωστε ο φορέας υλοποίησης, ενώ τα υπόλοιπα από τον Δήμο. Με την εξέλιξη αυτή δικαιώνονται οι άνθρωποι του συλλόγου από τον Αρχάγγελο που από την αρχή ήταν αντίθετοι με την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα των ΣΔΙΤ και θεωρούν πως ένας αγώνας τριών ετών έχει επιτέλους τα επιθυμητά αποτελέσματα. Από την αρχή η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε μπει μπροστά, για να κάνει ό, τι είναι δυνατόν ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια παρουσιάζονταν στην εξέλιξη των διαδικασιών.

Τι προβλέπει η διαβαθμιδική σύμβαση:
«Με την παρούσα Διαβαθμιδική Σύμβαση συμφωνείται από τα συμβαλλόμενα μέρη, ότι ο Δήμος Ρόδου παραχωρεί προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την υλοποίηση του έργου: «Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Αρχαγγέλου», ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την αρμοδιότητα για την υλοποίηση του ως άνω έργου.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την υλοποίηση του έργου «Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Αρχαγγέλου». Για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες για την πλήρη κατασκευή ενός κλειστού Γυμναστηρίου τύπου Τ11β στη θέση «Λειβάδα» της Δ.Ε. Αρχαγγέλου του Δήμου Ρόδου, Ν. Δωδεκανήσου. Εκτός από την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου, στο εν λόγω έργο περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Η εκτέλεση του έργου θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί Δημοσίων Έργων και θα εφαρμοστούν οι ισχύουσες πρότυπες προδιαγραφές. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανωτέρω έργου ανέρχεται σε 3.000.000,00 €.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και μέχρι του ποσού των δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (2.500.000,00 €) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Το υπόλοιπο ποσό των 500.000,00 € θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Ρόδου. Η διαβαθμιδική σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη και λήγει με την ολοκλήρωση των εργασιών. Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών θα είναι σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.»

Η απόφαση:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του:
- Την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών για το θέμα.
- Τον χαρακτηρισμό του θέματος ως «κατεπείγον» σύμφωνα με την υπ’αριθ.91/2021Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Α.Δ.Α: 9ΩΠΖΩ1Ρ-ΩΗΚ).

- Την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη για το συγκεκριμένο θέμα, τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβούλιου και των μελών του Σώματος που περιγράφονται στο αναλυτικό απομαγνητοφωνημένο Πρακτικό της Συνεδρίασης.
- Τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/19-7-2018 (ΦΕΚ Α΄133/2018), του άρθρου 93 του Ν.3463/2006 .

- Με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Σώματος, ήτοι επί τριάντα επτά (37) παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στο συγκεκριμένο θέμα, ψήφισαν: «ΥΠΕΡ» τριάντα τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι (33), ήτοι τα μέλη της πλειοψηφίας και τα παρόντα μέλη της παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» με επικεφαλής τον κ.Φώτη Χατζηδιάκο, «ΠΑΡΩΝ» τέσσερις (4) Δημοτικοί Σύμβουλοι, ήτοι τα παρόντα μέλη της παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ».

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Την έγκριση σύναψης Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την εκτέλεση του έργου: «Κλειστό αθλητικό κέντρο Αρχαγγέλου», προϋπολογισμού 3.000.000 € με ΦΠΑ, σύμφωνα με το άρθρο 99 του Ν 3852/2010.»

Ετοιμάζεται και για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα Ανδρών
Εκτός όμως από το θέμα των εγκαταστάσεων, ο Αρχάγγελος ΑΣΚ κάνει τον προγραμματισμό του και στο πεδίο της συμμετοχής στο πρωτάθλημα Ανδρών από το ερχόμενο φθινόπωρο. Θεωρώντας πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ανάδειξης και του αγωνιστικού του προσώπου, ο σύλλογος θα κάνει ένα σημαντικό βήμα, πάντα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη. Η έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή και καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Τζακ Μιρόσαβιτς, έχει ως στόχο τη μεταλαμπάδευση της εμπειρίας του και της αγάπης για το άθλημα προς τους παίκτες της ομάδας, αφού αρκετοί απ’ αυτούς προέρχονται κι από τις ακαδημίες της.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:
«Η διοίκηση του Αρχάγγελος Α. Σ. Κ. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή και καθηγητή Φυσικής Αγωγής Τζακ Μιρόσαβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει να εκπληρώσει τους στόχους της νεοσύστατης ανδρικής ομάδας του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον πρόεδρο Στέφανο Καραολάνη διαπιστώθηκε απόλυτη ταύτιση απόψεων επί του μακροπρόθεσμου πλάνου και της αναπτυξιακής φιλοσοφίας του Αρχάγγελος Α. Σ. Κ., η μπασκετική οικογένεια του οποίου καλωσορίζει τον Τζακ Μιρόσαβιτς στους κόλπους της και του εύχεται κάθε επιτυχία, με τη βεβαιότητα πως θα καταφέρει να μεταλαμπαδεύσει την πολυετή εμπειρία του και την αγάπη του για το άθλημα στους αθλητές του συλλόγου».

Διαβάστε ακόμη

Το Πανελλήνιο στίβου στο Πανθεσσαλικό και το… ξέσπασμα της Λάουρα Ζενέγια με τρία μετάλλια!

Ποδόσφαιρο: Η νέα προκήρυξη της Γ’ Εθνικής

Παραμένει στους Πάνθηρες ο Οσμενάι

Φοίβος Κρεμαστής: Εννέα οι μέχρι τώρα ανανεώσεις

Προπονήσεις για κορίτσια 5 έως 8 ετών στο πλαίσιο του UEFA Playmakers

Εριφύλη Βαρδάκη: «Η Aegean Regatta είναι ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα στη χώρα»

Τα τελικά αποτελέσματα των διεθνών διοργανώσεων σκάκι της Ρόδου

Δέκα προκρίσεις για τους «Πιγκουίνους» στην επόμενη φάση του Πανελληνίου κολύμβησης!