Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης αναγορεύτηκε σε «Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης αναγορεύτηκε σε «Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης αναγορεύτηκε σε «Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 788 ΦΟΡΕΣ

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λ.Τ. Σύμης αναγορεύτηκε σε Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σχολικό έτος 2020-2021 και οι συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές αναγορεύονται επίσης σε «πρέσβεις» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το πρόγραμμα που διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την έγκριση και υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Λυκείων και στόχευε στην ενθάρρυνση των νέων να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν ότι μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες υλοποιήθηκε το πρόγραμμα η θέληση, η καλή διάθεση και η εργατικότητα όλων των συντελεστών ήταν υποδειγματική. Τα οφέλη που αποκόμισαν από το συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι πολλαπλά και συντελούν αποφασιστικά στη διάθεση για περαιτέρω συμμετοχή και σε άλλα προγράμματα στο μέλλον.
Δράσεις του προγράμματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου http://gym-symis.dod.sch.gr/

Η Γωνία της Ευρώπης
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες (μαθητές και εκπαιδευτικούς) καθώς και τις ευχαριστίες μας στους επίσημους φορείς και αρμοδίους για τη συνεργασία και τη σημαντική στήριξή τους στην υλοποίηση του προγράμματος: τον Δήμαρχο Σύμης κ. Παπακαλοδούκα, Ε. την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κα Μιχαηλίδου Μ., τον Λιμενάρχη Σύμης κ Μισσό Π., τους Ευρωβουλευτές κ Κυμπουρόπουλο και κα Σπυράκη, τον ευρωπαϊκό οργανισμό Cedefop στην Ελλάδα και τη Frontex στο νησί μας! Λεπτομέρειες αναφορικά με την τελετή απονομής των διπλωμάτων θα μας ανακοινωθούν αργότερα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η κ. Φωτάρα Ευδοκία, διευθύντρια του σχολείου.

Διαβάστε ακόμη

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. διέπρεψαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πρόσληψη νοσηλεύτριας στη Χάλκη

Γιώργος Νικητιάδης : «Γιατί άργησε η Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάινερ;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι χειροπιαστές οι ενέργειες της κυβέρνησης με στόχο να συγκλίνουν τα νησιά μας προς την αειφορία»

Πρωτόγνωρη η κατάσταση με τη φωτιά αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Κω