Αρκετά τα προβλήματα της Λαχανιάς

Αρκετά τα προβλήματα της Λαχανιάς

Αρκετά τα προβλήματα της Λαχανιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 916 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Eμμανουήλ Γαλανόπουλος
Κάτοικος Λαχανιάς


Διαμαρτύρομαι για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο κύριος αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου. Θα αποδείξω ότι μας εμπαίζει και μειώνει το κύρος του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ό,τι κύρος έχει απομείνει από μερικούς προκατόχους του.

Ενδεικτικά, είχαμε επισκεφτεί τον αντιδήμαρχο, προ 45 ημερών περίπου, ως μέλη της Επιτροπής Αγώνα και είχε υποσχεθεί ότι θα ερχόταν στο χωριό μας, τη Λαχανιά, για να ασχοληθεί ο ίδιος με τα προβλήματά του. Δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Στις 23/11/21 πληροφορήθηκα από αρμόδια υπάλληλο ότι δεν είναι συγκεκριμένες οι μέρες που επισκέπτεται το Υποδημαρχείο και από τούδε και στο εξής να απευθυνόμαστε όχι στον κοινοτάρχη του χωριού μας (προφανώς έχουν πρόβλημα επικοινωνίας), αλλά σε άλλον κοινοτάρχη της περιοχής!

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο κύριος αντιδήμαρχος αρέσκεται στο να μας κάνει επαναστατική γυμναστική (έχει κολλήσει η βελόνα του σε ανώμαλες εποχές). Σε τυχαία συνάντησή μας, στο κατάστημα Γενναδίου, μας είπε ότι η Επιτροπή Αγώνα δεν έχει θεσμικό χαρακτήρα. Αυτό του δίνει το δικαίωμα να μας παραπέμπει σε άλλον κοινοτάρχη της περιοχής μας;

Για να αποδείξουμε πόσο άσκοπα σπαταλώνται τα χρήματα των Ροδίων αρκεί να αναφερθούμε στα εξής περιστατικά:

Έγινε ασφαλτόστρωση σε τμήμα του δρόμου, προφανώς για να εξυπηρετήσει κάποιο πρόσωπο.

Επίσης, συνεργείο με χορτοκοπτικό μηχάνημα για ξερά χόρτα, πηγαινοερχόταν στη Λαχανιά, αντί να μείνει στο χωριό, π.χ. δύο μέρες, να ολοκληρωθεί η δουλειά και μετά να πάει σε άλλο χωριό. Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται είναι δύσκολο να εξαλειφθεί το ρουσφέτι στη χώρα μας...

Έχει υποσχεθεί την τοποθέτηση σιδερένιας σχάρας σε τσιμεντένιο χαντάκι μικρού μήκους. Μέχρι στιγμής έχει μείνει στις υποσχέσεις. Πολύ συχνά όταν έχει κακοκαιρία, προκαλείται διακοπή ρεύματος στους δρόμους του χωριού και επικρατεί πλήρης συσκότιση.

Προτείναμε στον αντιδήμαρχο να ζητήσει την αφαίρεση της εκπροσώπησης του χωριού μας από τον τωρινό κοινοτάρχη της Λαχανιάς και η απάντησή του ήταν ότι έχει εκλεγεί δημοκρατικά και άλλες τέτοιες δικαιολογίες. Η λύση που προτείνει ο κ. αντιδήμαρχος είναι να ξεχάσουμε ότι έχουμε κοινοτάρχη στο χωριό μας και να απευθυνόμαστε σε κοινοτάρχη διπλανού χωριού!

Ας μας πει ο κ. αντιδήμαρχος σε ποιον πρέπει να απευθυνθούμε. Πάντως σε εξωθεσμικό παράγοντα, σίγουρα δεν θα απευθυνθούμε (όπως σε κονοτάρχη διπλανού χωριού...).

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Ο αληθινός φόβος των μαζών

Χρήστος Γιαννούτσος: Πέρυσι η Ρόδος, φέτος η Κως και η Χίος... μετά;

Γιάννης Σαμαρτζής: Η μεγέθυνση της οικονομίας, μέσω της αύξησης των επενδύσεων

Ηλ. Καραβόλιας: Η ενεργητική ενδοεπικοινωνία στην επιχείρηση

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Με τον Χάρη Δούκα...

Ιωάννης Βολανάκης: Προύμνη η περσική (Prunus persica), κοινώς ροδακινιά

Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου: Είκοσι λεπτά με αυτοκίνητο από την πλατεία Κύπρου μέχρι την πλατεία Ακαδημίας

Ν. Μαριάς: Έτοιμη ακόμη και για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνει η Τουρκία 83 χρόνια από το Σύμφωνο Φιλίας που υπέγραψε με τον Χίτλερ