Αθωώθηκε Ελβετός για τον θανάσιμο τραυματισμό Ρωσίδας

Αθωώθηκε Ελβετός για τον θανάσιμο τραυματισμό Ρωσίδας

Αθωώθηκε Ελβετός για τον θανάσιμο τραυματισμό Ρωσίδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1210 ΦΟΡΕΣ

Αθώος παραμένει ο 48χρονος Ελβετός ο οποίος κατηγορούνταν ότι τραυμάτισε θανάσιμα με το σκάφος που χειριζόταν, μία 37χρονη Ρωσίδα, την ώρα που κολυμπούσε στην παραλία Τραουνού στ’ Αφάντου.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων εκ νέου, μετά την έφεση που άσκησε ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου θεωρώντας ότι ο αλλοδαπός δεν έπρεπε να αθωωθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο αλλά να κριθεί ένοχος όπως κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ωστόσο κατά την προδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ελβετού, κ. Στέλιος Κιουρτζής υπέβαλε ένσταση, με την οποία ζητούσε να απορριφθεί ως απαράδεκτη η ασκηθείσα έφεση «λόγω ελλείψεως ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».
Η ένσταση έγινε δεκτή από το δικαστήριο και έτσι παραμένει η πρωτόδικη απόφαση που λήφθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στο τέλος Μαΐου 2021 για τον 48χρονο Ελβετό, σύμφωνα με την οποία έχει κριθεί αθώος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την 1η Αυγούστου 2015 στις 10 μ.μ., οπότε και το ταχύπλοο σκάφος, φέρεται να χτύπησε με την προπέλα του την 37χρονη κολυμβήτρια με αποτέλεσμα να την διαμελίσει σε ολόκληρη την αριστερή πλευρά και να διαλύσει σχεδόν το κεφάλι της.

Η 37χρονη Ρωσίδα, είχε έρθει για διακοπές στο νησί μας μερικές ημέρες πριν από το τραγικό περιστατικό. Έμενε στην περιοχή Αφάντου και συνήθιζε να κολυμπά μέχρι αργά στη συγκεκριμένη παραλία, όπως κατέθεσε Ροδίτης φίλος τη ο οποίος και την αναζήτησε.
Τελικά ήταν το τελευταίο της κολύμπι. Όταν άργησε να δώσει σημεία ζωής ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο. Στην περιοχή υπάρχει στρατιωτικό φυλάκιο και οι αρμόδιοι ενημέρωσαν ταυτόχρονα το Λιμεναρχείο ότι στην παραλία παρά το γεγονός ότι είχε δύσει ο ήλιος, υπήρχαν προσωπικά αντικείμενα της λουόμενης.
Ακολούθησαν ολονύκτιες έρευνες και δυστυχώς τα ξημερώματα η 37χρονη εντοπίστηκε διαμελισμένη.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού