Ελαιόδεντρα από τον Αττάβυρο ζητούν ήδη οι Αφαντενοί

Ελαιόδεντρα από τον Αττάβυρο ζητούν ήδη οι Αφαντενοί

Ελαιόδεντρα από τον Αττάβυρο ζητούν ήδη οι Αφαντενοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 281 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τετάρτη 14 Μαρτίου 1962 Αριθ. Φύλλου 3275

ΟΜΙΛΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΕΞΗΡΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΙΝ ΜΕ ΤΗΝ Κ. ΑΓΟΡΑΝ
ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΟΥΝ - ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΧΘΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ


Χθες την πρωΐαν ανεχώρησεν αεροπορικώς εις Αθήνας ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης μετά διήμερον παραμονήν ενταύθα, κατά την διάρκειαν της οποίας ησχολήθη με την εξέτασιν και προώθησιν διαφόρων Δωδεκανησιακών ζητημάτων. Τον κ. Υπουργόν προέπεμψαν ο Νομαρχών Διευθυντής της Νομαρχίας κ. Βόνδας και ανώτεροι υπάλληλοι, καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων.

Ο κ. Υπουργός επεσκέφθη την εσπέραν της Κυριακής την κοινότητα Παραδεισίου, όπου του επεφυλάχθη θερμοτάτη υποδοχή εις τον χώρον προ του κοινοτικού καταστήματος, ο οποίος ή ο εστρωμένος δια μυρσινών. Αφού παιδίσκη προσέφερεν α θη εις τον κ. Κωτιάδην, εν συνεχεία, εν μέσω θερμών εκδηλώσεων ο κ. Υπουργός κατηυθύνθη προς την αίθουσαν συνεδριάσεων του κοινοτικού καταστήματος, όπου προήδρευσε συσκέψεως, κατά την οποίαν εξητάσθησαν άπαντα τα ζητήματα του Παραδεισίου.

Ομιλιών ακολούθως ενώπιον συγκεντρώσεως ο κ. Υπουργός εξήρε την σημασίαν της συνδέσεως της Χώρας με την Κοινήν Αγοράν, και προέτρεψε τους παραγωγούς να πειθαρχήσουν εις τας οδηγίας της Κυβερνήσεως και των γεωργικών υπηρεσιών. Καταλήγων ο κ. Κωτιάδης ετόνισεν ότι συναισθάνεται την τιμήν που του εγένετο δια της αναθέσεως του Υπουργείου Ναυτιλίας, τιμήν η οποία αντανακλά και εις ολόκληρον τον Δωδεκανησιακόν λαόν, υπεγράμμισεν όμως ότι περισσότερον όλων συναισθάνεται το βάρος αυτής της τιμής και ότι θα πράξη το παν υπέρ του Δωδεκανησιακού λαού και της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Κατά το διήμερον της παραμονής του ο κ. Υπουργός εδέχθη επιτροπάς και ήκουσεν υποβληθέντα αιτήματα.

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΙΣ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ
ΣΥΜΗ (Ιδ. ανταπ.)-Αφίκετο εις Σύμην μηχανικός της Νομαρχίας, ο μου μετ’ εργολάβου δια την έναρξιν των εργασιών ανεγέρσεως του ξενώνος της νήσου. Ήδη τα υλικά έχουν συγκεντρωθή, ελπίζεται δε ότι αι εργασίαι θα αρχίσουν αμέσως.

ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΑ ΕΞ ΑΤΤΑΒΥΡΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΗΔΗ ΟΙ ΑΦΑΝΤΕΝΟΙ
ΑΦΑΝΤΟΥ (Ιδ. αντ.)-Δυσφορία επικρατεί μεταξύ των χωρικών Αφάντου εκ της διαταγής, βάσει της οποίας απαιτείται άδεια του Δασαρχείου δια την μεταφοράν ελαιοδένδρων από τα δάση του Ατταβύρου.

Παλαιότερα τα δενδρύλλια μεταφέροντο ελευθέρως και κατά χιλιάδας. Ήδη απαιτούνται πρόσθετοι δαπάναι δια την άδειαν και οι χωρικοί διστάζουν. Σχετικώς τονίζεται ότι το θέμα πρέπει να επανεξετασθή, δια να μην αποθαρρύνωνται οι υποψήφιοι ελαιοκαλλιεργηταί.
Χρήστος Χριστοδούλου

ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣ ΑΠΟΛΑΚΚΙΑΝ
Ως πληροφορούμεθα, από της χθες ήρχισε τα μαθήματά της εις Απολακκίαν, η Σχολή Ραπτικής. Ως γνωστόν αύτη ελειτούργει επί δεκαήμερον εις το χωρίον Γεννάδι.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΣ ΕΙΣ ΤΑ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ
Ως πληροφορούμεθα, την 26ην τρέχοντος μηνός θα λάβη χώραν εις Αθήνας εκπαίδευσις των γεωπόνων εις την οπωροκηπευτικήν. Εις την εν λόγω εκπαίδευσιν η οποία θα διαρκέση επί 24 ημέρας θα συμμετάσχη και εις εκ της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι βιβλιοπώλαι της Ρόδου φοβούνται αφανισμόν - Δεν θα πωλούν σχολικά βιβλία;

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ρόδιοι ηγόρασαν δεξαμενόπλοιον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Η πλειοψηφία του Δήμου διεμαρτυρήθη δια την περιφρόνησιν έναντί της