Μητροπολιτικό Κολλέγιο: «Ο πολίτης σε ρόλο πρώτου αποκριτή σε τροχαίο»

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: «Ο πολίτης σε ρόλο πρώτου αποκριτή σε τροχαίο»

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: «Ο πολίτης σε ρόλο πρώτου αποκριτή σε τροχαίο»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 959 ΦΟΡΕΣ

Μία διαφορετική προσέγγιση στο μείζον θέμα των θανατηφόρων τροχαίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022.


Όταν συμβεί ένα τροχαίο δυστύχημα η συμπεριφορά των ατόμων που βρίσκονται εκεί, καθώς και οι αποφάσεις που θα πάρουν για τη διαχείριση του περιστατικού, είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τον τραυματία όσο και για τους υπόλοιπους παρευρισκομένους.

Για πρώτη φορά στο νησί μας αναλύθηκαν:
• Οι δυνάμεις που ασκούνται κατά τη διάρκεια μία σύγκρουσης μεταξύ οχημάτων
• Oι τύποι συγκρούσεων και οι αναμενόμενες κακώσεις από καθεμία...
• Oι τραυματισμοί πεζών και ειδικά των παιδιών...
• Ο σημαντικός ρόλος των πολιτών που παρευρίσκονται ως πρώτοι αποκριτές στα πρώτα λεπτά μετά το τροχαίο ατύχημα (ασφάλεια σκηνής, προσέγγιση, τα όρια του πολίτη όσον αφορά τις πρώτες βοήθειες και τον απεγκλωβισμό του τραυματία).


Ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτέλεσε η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Χρήστου Μπάρδου.

Οι Διασώστες Ρόδου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τη διεύθυνση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, την κ. Μαγκαφά Χρυσούλα, καθώς επίσης και όλους τους καθηγητές και σπουδαστές για την τιμή να τους προσκαλέσουν και για την απαράμιλλη φιλοξενία τους.


Τέλος, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και τον πρόεδρό του κ. Κολιάδη Αλέξανδρο για την ενεργό συμμετοχή του στην προσπάθεια που κάνει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε θέματα ασφάλειας της υγείας.


Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2022 ως «Έτους Ανάπτυξης Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών Στο Νησί Της Ρόδου Και Εκπαίδευσης Των Πολιτών Στις Πρώτες Βοήθειες» και της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Εργολάβοι διεκδικούν 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις

Ρόδος: Αρνήθηκε ο 45χρονος ότι βιντεοσκοπούσε τη θετή του κόρη στο μπάνιο

Πώς έγραψαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι/-ες από τα σχολεία της Ρόδου