Πλούσιος Σουηδός συγγραφέας θέλει ν' αγοράσει την Αλιμνιά

Πλούσιος Σουηδός συγγραφέας θέλει ν' αγοράσει την Αλιμνιά

Πλούσιος Σουηδός συγγραφέας θέλει ν' αγοράσει την Αλιμνιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 263 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 27 Μαΐου 1962 Αριθ. Φύλλου 3337

ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ «ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥ»

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΟΥΗΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ ΘΕΛΕΙ Ν’ ΑΓΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΑΛΙΜΝΙΑ
Ο Χάκων Μίλχε, συγγραφεύς 33 βιβλίων, αφού γύρισε ταξιδεύοντας όλο τον κόσμο και διήνησε 1.000,000 μίλλια, βρήκε το «ιδανικό νησί».
Η νήσος Αλιμνιά της Χάλκης, πλησίον της Ρόδου, είναι η «νήσος των ονείρων» ενός Σουηδού ο οποίος εξεδήλωσεν ενδιαφέρον διά να την αγοράση εξ ολοκλήρου ή έστω μερικώς.

Η Αλιμνιά ευρίσκεται δυτικώς της Ρόδου και είναι η μεγαλυτέρα εκ δεκάδος νήσων που ευρίσκονται μεταξύ της Καμείρου Σκάλας της Ρόδου και της νήσου Χάλκης, η οποία έχει 700 κατοίκους. Βενζινόπλοια της γραμμής Καμείρου-Χάλκης εξυπηρετούν και την Αλιμνιά, καλύπτοντα την απόστασιν εντός μιάς ώρας (6 μίλλια).

***

Η Αλιμνία έχει φυσικόν λιμένα, ο οποίος θεωρείται ως ίσης αξίας με εκείνον του Λακκίου Λέρου εχρησιμοποιείτο δέ κατά την κατοχήν ως ναύσταθμος του Ιταλικού Ναυτικού.

Γενικώς, πρόκειται περί σχεδόν αγόνου νήσου, εν μέρει βραχώδους, η προκυμαία δε εις την «αγκάλην» του βάθους του λιμένος είναι αμμώδης, μήκους 200 περίπου μέτρων και εις την μίαν πλευράν της έχει ένα ωραιότατον εξωκκλήσι, του Αγίου Γεωργίου. Πλησίον της παραλίας υπάρχει οικισμός με μικρά γραφικά σπίτια, περικυκλωμένα από πράσινον, εις αυτόν δέ διαμένουν 9-10 οικογένειαι ποιμένων, οι οποίοι ενοικιάζουν τους δημοτικούς βοσκοτόπους και αλιείς. Εις τον υψηλότερον λόφον της νήσου υπάρχει παλαιόν κάστρον, μη προσδιωρισμένης εισέτι εποχής, το οποίον διατηρείται εις αρκετά καλήν κατάστασιν.

Θεωρείται βέβαιον ότι εάν υπάρξη, φροντίς διά την δενδροφύτευσίν της, η Αλιμνιά πράγματι δύναται να καταστή «ιδεώδης νήσος».

Ο ενδιαφερόμενος Σουηδός, ονομαζόμενος, Χάκων Μίλχε, ανέθεσε το ζήτημα εις δικηγόρον, προκειμένου να εξακριβώση τας απαιτήσης των ιδιωτών, τυχόν κτηματιών εις την περιοχήν όπου θα αναγείρη έπαυλιν και θα κατασκευάση προβλήτα διά την μεγάλην θαλαμηγόν του.

Επίσης θα γίνουν κρούσεις, διά τυχόν απαιτήσεις του Δήμου και του Δημοσίου.
Εν τούτοις πιστεύεται ότι και χωρίς να θιγούν, οι εντόπιοι θα ήτο δυνατόν να αξιοποιηθή η νήσος είτε τουριστικώς, είτε ως «νήσος ενός συγχρόνου Ροβινσώνος».

Ο Μίλχε είχε δηλώσει ότι η νήσος αύτη, καθώς διήρχετο άνω της Ρόδου αεροπορικώς κατευθυνόμενος εις Αθήνας, του προεκάλεσεν ιδιαιτέραν εντύπωσιν.

Ο Χάκων Μίλχε έχει διανύσει 1.000.000 μίλλια με κάθε μέσον, έχει επισκεφθή όλους σχεδόν τους τόπους του κόσμου, έχει γράψει 33 βιβλία και 1500 άρθρα εις περιοδικά, έχει τραβήξει χιλιάδες φωτογραφίες και έχει ζωγραφίσει 8.000 σκίτσα.

Ο ίδιος είχε δηλώσει διά την Αλιμνιά:
«Κάτι φτεροκόπησε μέσα μου. Κάτι σαν μυστικό μήνυμα. Εδώ σκέφθηκα είναι να περάσω την ζωή μου...».
Άραγε όμως το όνειρό του θα γίνη πραγματικότης;

OI ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΝ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΝ
Χθές συνήλθεν εις συνεδρίασιν η Διοίκησις της Ενώσεως Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ενημερώθη παρά των κ.κ. Λαμπριανού Λάμπρου και Παπαδογιάννη επί των θεμάτων που προωθήθησαν εις Αθήνας. Η Διοίκησις ενέκρινε την στάσιν της Επιτροπής, απεφασίσθη δέ όπως την προσεχή εβδομάδα συγκληθή η Γεν. Συνέλευσις, εις την οποίαν θα παραστή και ο Γεν. Γραμματεύς της Ομοσπονδίας κ. Ρέτζης.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον ο ηθοποιός Βουλγαρίδης

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!