Πόλεμο στα παράνομα μεταφορικά μέσα κηρύσσουν οι ταξιτζήδες της Ρόδου

Πόλεμο στα παράνομα μεταφορικά μέσα κηρύσσουν οι ταξιτζήδες της Ρόδου

Πόλεμο στα παράνομα μεταφορικά μέσα κηρύσσουν οι ταξιτζήδες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2984 ΦΟΡΕΣ

Τον πόλεμο στα παράνομα μεταφορικά μέσα που κλέβουν το έργο τους, κηρύσσουν με τη βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας τα ταξί της Ρόδου, σε μία προσπάθεια να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και να σταματήσουν τους επιτήδειους που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Ήδη την περασμένη Κυριακή έγιναν έλεγχοι στο αεροδρόμιο, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 9 αυτοκίνητα τύπου βαν να μεταφέρουν παράνομα τουρίστες και επιβλήθηκε σε κάθε ένα από αυτά πρόστιμο ύψους 800 ευρώ.
Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης, τα αυτοκίνητα αυτά δρουν παράνομα στο νησί πολλές φορές με την ανοχή του συνδέσμου, όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς τουλάχιστον 250 τέτοια βαν κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, σύμφωνα με το οποίο μία συγκεκριμένη μέρα την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δημιουργηθεί ουρές σε πιάτσα ταξί, τις οποίες αναγνώστρια είχε φωτογραφίσει, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να επιτραπεί στα βαν να παίρνουν πελάτες από τις πιάτσες, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία.
Για το θέμα, ο κ. Καστανίδης δήλωσε: «Όταν υπάρχει συννεφιά, τα σοβαρά και νόμιμα μεταφορικά μέσα ΡΟΔΑ, ΚΤΕΛ και ταξί μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες στην πόλη της Ρόδου και οι περισσότεροι από αυτούς προτιμούν να επιστρέψουν με ταξί, γιατί είτε έχουν παιδιά, είτε υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Όταν, λοιπόν, επικρατούν αυτές οι συνθήκες υπάρχει πολύς κόσμος στις πιάτσες με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή, καθώς μιλάμε για χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους.
Εμείς έχουμε βάλει σε όλες τις πιάτσες ταξί ιδιωτική φύλαξη με έξοδα του συνδέσμου ταξί, ενώ μέσα σε κάθε πιάτσα υπάρχει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου που ελέγχει την όλη διαδικασία» .

Ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης

Όπως διευκρίνισε, από εκείνη τη μέρα δεν έχει δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα, καθώς τα άτομα που περίμεναν ήταν χιλιάδες, και τόσο στις πιάτσες των ταξί, όσο και στις αφετηρίες της ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ υπήρχε πρόβλημα.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, δήλωσε ότι στα ΕΙΧ ( στην προκειμένη περίπτωση τα βαν) η πολιτεία έχει δώσει το δικαίωμα να κάνουν μεταφορές υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αλλά δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία και τελικά κάνουν τη δουλειά των ταξί.

«Παίρνουν μία άδεια από τον ΕΟΤ για να κάνουν μία συγκεκριμένη δουλειά και αυτοί την επεκτείνουν και κάνουν τα ταξί. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό. Το 90% της δουλειάς τους σήμερα είναι κλεμμένο έργο από τα ταξί.
Να έχουν υπόψη τους όμως ότι έχουμε ενημερώσει ήδη την αστυνομία και ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκτεταμένους και συστηματικούς ελέγχους σε όλα τα μίνι βαν. Τους ενημερώνουμε ότι η ανοχή που υπήρχε αυτά τα δύο χρόνια έχει σταματήσει. Έκλεβαν και κλέβουν έργο από εμάς και τώρα επιχειρούν να μπουν και στις πιάτσες. Δηλώνω λοιπόν ότι η ανοχή μας έχει τελειώσει και θα μας δουν με άλλη συμπεριφορά. Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση από τον νόμο να επιτραπεί αυτό που θέλουν.

Δεν μπορούν να παίρνουν πελάτες από τα ξενοδοχεία, δεν μπορεί να τους καλέσει κανείς η δουλειά τους είναι να κάνουν μεταφορά που έχει κλειστεί μέσω διαδικτύου και δεν μπορούν να παίρνουν μετρητά όπως το ταξί. Αυτά όλα παραβιάζονται και δεν τους κάναμε τίποτα, τώρα όμως θα αλλάξουμε τακτική», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου.

Ερωτηθείς από τη «Ροδιακή» για το πόσα είναι τα παράνομα αυτοκίνητα, απάντησε ότι αυτά ανέρχονται σε περίπου 150 με 200 που κάνουν τη δουλειά του ταξί και υπάρχουν και άλλα 40 με οδηγούς αλλοδαπούς που παίρνουν από ενοικιάσεις αυτοκινήτων οχήματα και κάνουν τη δουλειά των ταξί. Οι έλεγχοι όμως, τώρα θα εντατικοποιηθούν και μάλιστα θα αφαιρούνται και οι πινακίδες.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»