Καταδικάστηκαν δύο Ρομά για ληστεία ηλικιωμένου

Καταδικάστηκαν δύο Ρομά για ληστεία ηλικιωμένου

Καταδικάστηκαν δύο Ρομά για ληστεία ηλικιωμένου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 382 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Ρομά για ληστεία, σε βάρος ηλικιωμένου στη Ρόδο, από τον οποίο αφαίρεσαν χρήματα και μία χρυσή καδένα!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το φθινόπωρο του 2017 και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρόδου, η οποία διαλεύκανε την υπόθεση, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ωστόσο, η 30χρονη Ρομά και ο 28χρονος ομόφυλος και συγκατηγορούμενος της δια των δικηγόρων τους, κ.κ. Μανώλη Ζέζιου και Σεβαστιανού Κούρκουλου, προσέφυγαν σε ποινική συνδιαλλαγή (διαπραγμάτευση), το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δικαστηρίου (16 Ιουνίου 2022).

Έτσι, η 30χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και ο 28χρονος σε φυλάκιση ενός έτους, ενώ και για τους δύο οι ποινές αναστέλλονται επί τριετία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα έγιναν περίπου στις 11.30 το πρωί, την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Ο τότε 83χρονος κινούνταν πεζός σε δρόμο της πόλης μας, όταν αντιλήφθηκε – σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία – μία άγνωστη γυναίκα να τον ακολουθεί.

Όταν έφθασε στην αυλή του σπιτιού του, οι δύο αθίγγανοι, αφού τον έσπρωξαν, του αφαίρεσαν με τη βία μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε και το χρηματικό ποσό των 2.460 ευρώ που είχε επάνω του.

Οι αστυνομικοί στους οποίους καταγγέλθηκε άμεσα το περιστατικό, κατάφεραν να εντοπίσουν στις 9 Σεπτεμβρίου 2017 τους εμπλεκόμενους και να σχηματίσουν σε βάρος τους δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράστες είχαν αναγνωριστεί από τον ηλικιωμένο, ενώ είχαν αποδεχτεί – προανακριτικά- την πράξη τους.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας 55χρονος Έλληνας για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς φέρονταν ως το άτομο που πήρε τα χρήματα που είχαν κλαπεί από τον 83χρονο, πλην του ποσού των 35 ευρώ και της αλυσίδας που του επιστράφηκε από την 30χρονη Ρομά.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους