Ρόδος: Ικανοποιημένοι για την κίνηση οι ταξιτζήδες του νησιού

Ρόδος: Ικανοποιημένοι για την κίνηση  οι ταξιτζήδες του νησιού

Ρόδος: Ικανοποιημένοι για την κίνηση οι ταξιτζήδες του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 757 ΦΟΡΕΣ

Γενική ικανοποίηση επικρατεί στον κλάδο των ταξί από την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν καθώς η κίνηση μέρα με τη μέρα αυξάνεται και θυμίζει το αποδοτικό για όλους τους επαγγελματίες 2019.

Μάλιστα ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου Θεοδόσης Καστανίδης που οι δημοσιογράφοι συνάντησαν χτες στο λιμάνι εν ώρα καθήκοντος, δήλωσε ευχαριστημένος και εξήγησε ότι παρατηρούνται μεν ουρές αναμονής στις πιάτσες αλλά δεν είναι μεγάλης διάρκειας καθώς οι επισκέπτες μας εξυπηρετούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Η σεζόν είναι πολύ καλή, ο κόσμος που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ο κόσμος που έχουμε τέλος Ιουλίου με 15 Αυγούστου, ενώ είμαστε και πολύ ικανοποιημένοι με τη γέφυρα της Κρεμαστής που έχει ανοίξει και μπορούμε να πηγαινοερχόμαστε πολύ γρήγορα από το αεροδρόμιο με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση να γίνεται γρηγορότερα.

Φυσικά στις πιάτσες δημιουργείται ουρά με κόσμο αλλά όπου και να πας υπάρχουν ουρές, οπότε θα περιμένουν και λίγο οι τουρίστες να πάρουν ταξί, δεν είναι πολύς ο χρόνος. Έχουμε σε κάθε πιάτσα σεκιούριτι και είναι και ένα μέλος του δ.σ. και η δουλειά γίνεται οργανωμένα και δεν υπάρχουν προβλήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ικανοποιημένος όμως δήλωσε και για την αύξηση του κομίστρου που επιβλήθηκε με υπουργική απόφαση, τονίζοντας ότι μέρος της αύξησης αυτής θα επιτρέψει να καλυφθεί η αύξηση στην τιμή των καυσίμων τους.
«Πήραμε μία πολύ γενναία αύξηση και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Μέρος της αύξησης των καυσίμων θα καλυφθεί από αυτά τα χρήματα.

Θέλω να ξέρουν οι πελάτες μας ότι το ταξίμετρο από 0,68 έχει πάει 0,90 και έτσι για παράδειγμα από Μαντράκι μέχρι Ανάληψη η διαδρομή κοστίζει 6,5 ευρώ από ότι 4,5 πριν. Καταλαβαίνετε ότι είναι μία μεγάλη αύξηση. Για το νοσοκομείο είναι σήμερα7 ευρώ αντί 5,5 ευρώ πριν. Πρέπει να κατανοήσουν όμως ότι τα καύσιμα είναι πολύ ακριβά, ακριβαίνουν συνέχεια αλλά με αυτή την αύξηση κάπως τα πράγματα βελτιώνονται» είπε.

Τέλος αναφέρθηκε και στα πολυθέσια ταξί, για την απόκτηση των οποίων εξέφρασαν ενδιαφέρον με αιτήσεις 42 άτομα από την περιοχή μας.

Πάντως όπως είπε περιμένουν και ευελπιστούν ο υπουργός Μεταφορών να τους επιτρέψει να προμηθευτούν μεταχειρισμένα πολυθέσια ταξί διετίας, καθώς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα καινούρια στην αγορά.

Αν γίνει αυτό θα κυκλοφορήσουν από φέτος, όπως είπε ο κ. Καστανίδης υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός κ. Καραμανλής το υποσχέθηκε και θα το κάνει πράξη.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων