Με υδροφόρες θα αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στο νησί

Με υδροφόρες θα αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στο νησί

Με υδροφόρες θα αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στο νησί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1515 ΦΟΡΕΣ

Την απόφαση για ανάθεση σε υδροφόρες προκειμένου να στηριχθούν δέκα περιοχές στο νησί που αντιμετωπίζουν πιο έντονο πρόβλημα με το νερό αυτή την περίοδο λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης, έλαβε χθες, κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ.

Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε περί τις πέντε ώρες, εγκρίθηκαν τα πρακτικά των μελετών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία με βυτιοφόρα (υδροφόρες) για περιοχές όπως η Λίνδος, οι Πεύκοι, τα Λοθιάρικα, η Γλύστρα και όπου αλλού χρειαστεί, κυρίως πάντως στη δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο τέτοια περίοδο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, αντιδήμαρχο, κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, η απόφαση αυτή ελήφθη ως ένα «όπλο» για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Παράλληλα, βρίσκονται στη διαδικασία σύνδεσης κάποιων γεωτρήσεων για να δώσουν άμεσα νερό, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος βέβαια, που είναι η σύνδεση με το φράγμα-αναλυτική ενημέρωση αναμένεται να υπάρξει τις επόμενες ημέρες από την Επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, κ.κ. Αγαπητός Πάλλας και Δημήτρης Ζαννετούλης, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και δεν ψήφισαν το θέμα.

Διαβάστε ακόμη

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας