Διαστάσεις έχουν πάρει οι κλοπές φυτών και οι φθορές στα ποτιστικά του Δήμου Ρόδου!

Διαστάσεις έχουν πάρει οι κλοπές φυτών και οι φθορές στα ποτιστικά του Δήμου Ρόδου!

Διαστάσεις έχουν πάρει οι κλοπές φυτών και οι φθορές στα ποτιστικά του Δήμου Ρόδου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 751 ΦΟΡΕΣ

Διαστάσεις έχουν πάρει οι κλοπές φυτών και οι φθορές στα αυτόματα ποτιστικά συστήματα του Δήμου, στην πόλη της Ρόδου, το τελευταίο διάστημα καθώς έχουν κλαπεί... τα μισά φυτά που έχουν φυτευθεί και έχει αντικατασταθεί το ένα τρίτο των συστημάτων!

Στο θέμα αναφέρθηκε, χθες, σε δηλώσεις του, ο εντεταλμένος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Κώστας Καρίκης, σύμφωνα με τον οποίο οι φυτεύσεις συνεχίζονται με διάφορα εποχιακά φυτά αφού ανά δύο μήνες τα ανανεώνουν.


Στη συνέχεια, όμως, μίλησε για «φαινόμενα δολιοφθοράς», όπως στους Αγίους Αποστόλους με τις τριανταφυλλιές και στα παρτέρια της πόλης γενικά, όπως στο Μανδράκι αλλά και παντού. Όπως είπε ο κ. Καρίκης, υπάρχουν πολλές απώλειες ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι «είναι ντροπή» γιατί οι φυτεύσεις είναι κάτι που ομορφαίνει την πόλη και δεν κατανοούν τον λόγο που υπάρχει αυτό το φαινόμενο. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι προσπαθούν να συλλάβουν κάποια άτομα για να παραπεμφθούν αρμοδίως.


Ενδεικτικό της διάστασης που έχει λάβει το φαινόμενο, είναι ότι στην πόλη έχουν αφαιρεθεί γύρω στα 2.500-3.000 λουλούδια ενώ έχουν φυτευθεί γύρω στα 6.000. Δηλαδή, έχουν αφαιρεθεί τα μισά, ενώ φθορές υπάρχουν και στα συστήματα αυτόματου ποτίσματος που έχουν τοποθετήσει για τις βραδινές ώρες. Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετήσει γύρω στους 150 μηχανισμούς αυτόματου ποτίσματος και μέχρι στιγμής έχουν αντικαταστήσει γύρω στους 50!


Σημειώνεται ότι κάποιες από τις φυτεύσεις γίνονται από εργολάβους με τους οποίους συνεργάζεται ο δήμος, ωστόσο αυτές στην πόλη γίνονται όλες από την υπηρεσία. Αφού ενεργοποίησαν το φυτώριο, έβγαλαν δικά τους λουλούδια φέτος, γύρω στις 5-6 χιλιάδες, από σπορά μέχρι φύτευση και θα συνεχίσουν και τον χειμώνα με διάφορα άλλα λουλούδια. Μάλιστα, θα καταβάλλουν προσπάθειες και για τον Ιβίσκο να τον αντικαταστήσουν όπου είναι κουρασμένος ή έχει ξεραθεί.


Τέλος, και στον φίκο στο Ακταίον έκαναν μεγάλη παρέμβαση-αν και χρειάζεται και άλλη- ενώ επίσης είχαν επικοινωνία με Ιταλούς γεωπόνους, εξειδικευμένους, έριξαν φάρμακα, τον κλάδεψαν την εποχή που έπρεπε, τον ποτίζουν και τον λιπαίνουν κάθε δεκαπέντε-είκοσι ημέρες για να τον σώσουν και..έχει πάρει «τα πάνω του».

Διαβάστε ακόμη

Μεγαλύτερα υδροφόρα πλοία ζητά από τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Σύμης

Με τον υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης συναντήθηκε ο Φ. Ζαννετίδης

Στην Έκθεση Κρεμαστής θα συμμετάσχει η περιφέρεια

ΕΥΘΥΤΑ: Άλυτος γρίφος το κυκλοφοριακό στην πόλη

Απατεώνες άδειασαν δύο λογαριασμούς συμπολίτισσάς μας παριστάνοντας τους λογιστές

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τα οικονομικά του δήμου Ρόδου

Έντονες αντιδράσεις για το υβριδικό πάρκο στη Ρόδο

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου