Σήμερα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια 27χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Σήμερα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια 27χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Σήμερα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια 27χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει σήμερα για να απολογηθεί, 27χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη στη Ρόδο κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης αλλά και για οπλοκατοχή.

Η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Πόπη Οικονόμου, Στέλιο Αλεξανδρή και Αχιλλέα Δασκαλάκη, προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της προμήθειας και κατοχής αλλά και σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο αλλοδαπός που αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται, παραπέμφθηκε στην ανάκριση απ’ όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία έως αύριο. Μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτησή του.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς προανακριτικά, ο 27χρονος Αλβανός δήλωσε ότι είναι χρήστης κοκαΐνης και πως την ποσότητα των 32 γραμμαρίων ναρκωτική ουσίας που εντοπίστηκε στην κατοχή του, την είχε προμηθευτεί από κάποιον Έλληνα στον ΟΚΑΝΑ έναντι του χρηματικού ποσού των 1.400 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Σε ό,τι αφορά τη ζυγαριά ακριβείας είπε ότι την είχε για να μετράει τη δόση του, ενώ το γκλοπ το είχε βρει στον δρόμο και απλώς το είχε πάρει σπίτι του χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ που εντοπίστηκε σπίτι του, ο 27χρονος δήλωσε ότι δεν είναι δικά του αλλά κάποιων συμπατριωτών του, οι οποίοι επειδή δεν έχουν τα νόμιμα έγγραφα και εργάζονται στη Ρόδο, του ζήτησαν να τους τα φυλάξει.

Σε κάθε περίπτωση, αναλυτικά εξηγήσεις αναμένεται να δώσει σήμερα ο 27χρονος Αλβανός στην ανακρίτρια Ρόδου κατά την απολογία του.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 το μεσημέρι, σταμάτησαν τον 27χρονο Αλβανό και πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο σε αυτόν και το αυτοκίνητό του.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε αυτό ποσότητα κοκαΐνης βάρους 32 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 27χρονου αλλοδαπού όπου και εντοπίστηκαν το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο και ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο.

Ναρκωτικά, χρήματα, ζυγαριά, ράβδος και κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή με την οποία παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού

Κάθειρξη 50 ετών και πρόστιμο 850.700 ευρώ σε αλλοδαπό διακινητή

Προφυλακίστηκε 28χρονος Ρομά που επιχείρησε να ασελγήσει σε παιδί

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά