Κοντά σε λύση για το θέμα των ζημιών από τα ελάφια

Κοντά σε λύση για το θέμα των ζημιών από τα ελάφια

Κοντά σε λύση για το θέμα των ζημιών από τα ελάφια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 595 ΦΟΡΕΣ

Κοντά στη λύση του φαίνεται ότι βρίσκεται το μεγάλο πρόβλημα με τις ζημιές που προκαλούν στις αγροτικές καλλιέργειες τα ελάφια στη Ρόδο, καθώς πρόκειται να τροποποιηθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να υπάρχει η σχετική πρόβλεψη, όπως ανακοίνωσε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Ο κ. Ζαννετίδης είχε χθες συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο του οργανισμού Αλέξανδρο Λυκουρέντζο με τον οποίο συζήτησε το θέμα, ένα πάγιο αίτημα των αγροτών εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά, ο κανονισμός θα τροποποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και σε αυτόν θα υπάρχει η πρόβλεψη της αποζημίωσης των ζημιών από τα ελάφια, με την προϋπόθεση της επιδότησης του ασφαλίστρου απο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να μην υπάρξει επιβάρυνση των παραγωγών.

Μάλιστα, ο σχεδιασμός προβλέπει την έναρξη ισχύος του από 1/1/2023.

«Η συνεχής προσπάθεια για το μεγάλο αυτό θέμα που απασχολεί τους παραγωγούς στη Ρόδο φαίνεται να είναι στο τέλος της» αναφέρει ο κ. Ζαννετίδης, και επισημαίνει, ότι η πρόβλεψη για αποζημίωση των υλικών ζημιών που προκαλούνται από τα ελάφια είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Μεταφορών, όπου αναμένεται και από μέρους τους ή ανάλογη πρόβλεψη.

Με την ευκαιρία, αναφέρει ότι συνεχίζεται η πίεση για την επιδότηση των ηλεκτροφόρων περιφράξεων από μέτρο του ίδιου προγράμματος όπως έχει ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά.

Διαβάστε ακόμη

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Εργολάβοι διεκδικούν 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις

Ρόδος: Αρνήθηκε ο 45χρονος ότι βιντεοσκοπούσε τη θετή του κόρη στο μπάνιο

Πώς έγραψαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι/-ες από τα σχολεία της Ρόδου

Μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα στο περιφερειακό φυτώριο Νοτίου Αιγαίου

Αντ. Καμπουράκης: Υπάρχουν λύσεις που δεν θα υπονομεύουν την αξιοπιστία του Δήμου