Λύση για τα δεκάδες νοικοκυριά με προβλήματα ύδρευσης στον Αρχάγγελο

Λύση για τα δεκάδες  νοικοκυριά με προβλήματα ύδρευσης στον Αρχάγγελο

Λύση για τα δεκάδες νοικοκυριά με προβλήματα ύδρευσης στον Αρχάγγελο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 432 ΦΟΡΕΣ

Από τα μέσα Οκτωβρίου το αργότερο ξεκινούν τα έργα αντικατάστασης του δικτύου, ενώ συνεχίζεται καθημερινώς ο αγώνας από τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΡ για την αποκατάσταση των βλαβών.

Μια ανάσα για τους κατοίκους του Αρχαγγέλου θ’ αποτελέσει πια η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και τα έργα που, βάσει των έως τώρα δεδομένων, θ’ αρχίσουν το αργότερο έως τα μέσα Οκτωβρίου, χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Όλοι οι γραφειοκρατικοί... σκόπελοι έχουν αποφευχθεί κι έτσι η περιοχή θ’ αρχίσει σταδιακά να έχει νερό χωρίς τα συνεχή προβλήματα που παρατηρούνταν κυρίως μετά το 2014. Η δημοτική κοινότητα Αρχαγγέλου και οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΡ δίνουν καθημερινώς μια μάχη με τις βλάβες, αφού μόνο αν δεν υπάρχουν αυτές μπορεί να δοθεί η κατάλληλη πίεση στις δεξαμενές για να έχουν κανονικά νερό και τα σπίτια στα υψηλότερα σημεία της περιοχής.

Μια λύση προσωρινή ήταν η δεξαμενή 20 τόνων που τοποθετήθηκε στην περιοχή του Κοκκινοχώματος, αλλά και πάλι υπάρχουν σπίτια που μπορεί να μείνουν ακόμη κι έξι μέρες χωρίς νερό… Από το Κοκκινόχωμα έως τα Μαλά, το Σεραφί και την περιοχή κάτω από τον Κάραβο υπάρχουν κάπου στα 140 νοικοκυριά που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια τεράστιο πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει ότι κάπου 500 και παραπάνω κάτοικοι του Αρχαγγέλου έχουν πάψει καθημερινώς να βλέπουν νερό να τρέχει από τις βρύσες τους. Βεβαίως δεν βρίσκονται όλα τα σπίτια στην ίδια μοίρα, αλλά είναι τέτοια η κατάσταση που ακόμα και για ένα μπάνιο ή για να πλύνουν τα πιάτα τους οι κάτοικοι κάποιων περιοχών αναγκάζονται να πάνε σε… συγγενείς και φίλους που έχουν νερό.

Η αγανάκτηση ασφαλώς και είναι δικαιολογημένη, όμως η αισιόδοξη προοπτική και όχι οι εφήμερες λύσεις αναμένεται να δείξουν ποιοι είχαν ευθύνες και πώς μπορούν να κατανεμηθούν…

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Περιφερειακή Επιτροπή

Βάιος Καλοπήτας: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται restart

Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες στην Αθήνα

Ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Κατάνια για δεκάδες επιβάτες που ήθελαν να έρθουν στη Ρόδο

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κυκλάδων: «Στο κενό θα πέσει η προσπάθεια κάποιων γνωστών – αγνώστων»

Προγραμματική σύμβαση για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Τη Ρόδο θα επισκεφθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

«Ντροπιαστική και απαράδεκτη η κατάσταση στις δημόσιες τουαλέτες»