Καταδικάστηκε 47χρονος για ασέλγεια έναντι αμοιβής σε βάρος ανηλίκου

Καταδικάστηκε 47χρονος για ασέλγεια έναντι αμοιβής σε βάρος ανηλίκου

Καταδικάστηκε 47χρονος για ασέλγεια έναντι αμοιβής σε βάρος ανηλίκου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 682 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 47χρονος που κατηγορούνταν για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου έναντι αμοιβής αλλά και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ αθώος κρίθηκε ο 58χρονος συγκατηγορούμενός του.

Η υπόθεση αφορά την καταγγελία που είχε κάνει πριν από έξι χρόνια ένας 17χρονος (τότε) μαθητής Λυκείου, στην αστυνομία νησιού της Δωδεκανήσου όπου διέμενε μαζί με τη γιαγιά του και ο οποίος και είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ότι ένα μήνα νωρίτερα, σε διαφορετικές ημερομηνίες, ο 47χρονος φέρεται να του είχε ζητήσει να του κάνει ασελγείς πράξεις , ενώ του είχε δώσει και τσιγαριλίκια με ακατέργαστη κάνναβη.

Σε ό,τι αφορά τον 58χρονο, φέρονταν ως το άτομο που προμήθευσε τα τσιγάρα με τη ναρκωτική ουσία στον 47χρονο.

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ασέλγεια έναντι οικονομικού ανταλλάγματος και παραπέμφθηκαν σε δίκη η οποία έγινε χθες.

Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη μετέτρεψε την κατηγορία για τα ναρκωτικά σε πλημμέλημα (προμήθεια προς ιδίαν χρήση και διάθεση σε τρίτο χωρίς αντάλλαγμα για αποκλειστικά δική του χρήση) ενώ του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή (12 μήνες φυλάκιση για την ασέλγεια και 8 μήνες για τα ναρκωτικά). Επίσης, το δικαστήριο με την ίδια απόφαση αθώωσε τον 58χρονο καθώς πέραν της κατάθεσης που είχε δώσει στις διωκτικές αρχές ο 47χρονος συγκατηγορούμενός του, δεν προέκυψαν άλλα στοιχεία ενοχής του.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν ο τότε 17χρονος έδωσε κατάθεση στην αστυνομία και δήλωσε πως ένα μήνα νωρίτερα (Νοέμβριο του 2016), είχε βγει για ποτό σε κατάστημα του νησιού και ένα περίπου τέταρτο πριν από τα μεσάνυκτα και έχοντας καταναλώσει κάποια ποτά, πήγε στο κατάστημα του 47χρονου προκειμένου να προμηθευτεί «χαρτάκια» για το στριφτό τσιγάρο που κάπνιζε. Εκεί ο κατηγορούμενος φέρεται να τον ρώτησε αν έχει καπνίσει χασίς και στην αρνητική απάντηση του ανήλικου, ο 47χρονος φέρεται να τον ρώτησε «αν ήθελε να κάνει».

Ο 17χρονος είχε πει στην κατάθεσή του πως, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ του απάντησε θετικά και τότε ο 47χρονος του ζήτησε να του κάνει στοματικό έρωτα πρώτα, όπως και έγινε και στη συνέχεια του έδωσε ένα τσιγαριλίκι το οποίο κάπνισαν μαζί. Ο ανήλικος κατήγγειλε επίσης πως δύο μέρες αργότερα πήγε και πάλι στο κατάστημα του 47χρονου για να αγοράσει κάποια πράγματα και τον ρώτησε αν είχε χασίς.

Ο 47χρονος στην αρχή του απάντησε πως δεν είχε, αλλά προτού φύγει ο ανήλικος του είπε να τον περιμένει σε εξωτερικό χώρο του καταστήματος γιατί είχε λίγο. Και εκείνη τη φορά, καταγγέλλει ο 17χρονος, πως προηγήθηκε η ασέλγεια σε βάρος του με τον ίδιο τρόπο όπως και την πρώτη φορά και στη συνέχεια κάπνισαν το τσιγάρο με το χασίς.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει στην κατάθεσή του πως τη δεύτερη φορά είπε στον 47χρονο πως δεν θέλει να συνεχιστεί αυτό και πως αν στο μέλλον ήθελε άλλη φορά να καπνίσει θα του το πλήρωνε, και ο κατηγορούμενος του δήλωσε ότι δεν θέλει χρήματα.

Μετά την καταγγελία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 47χρονου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ασέλγεια που τελείται από ενήλικο σε ανήλικο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της προμήθειας, της κατοχής και της διάθεσης από δράστες μη τοξικομανείς, ενώ από την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι τα ναρκωτικά τα είχε δώσει στον κατηγορούμενο ο 58χρονος, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί και αυτός στη δικαιοσύνη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη, ο 47χρονος είχε αντιστρέψει τους ισχυρισμούς του ανήλικου και είχε δηλώσει ότι ο νεαρός ήταν αυτός που του έδωσε να καπνίσουν τσιγαριλίκι αλλά και που του ζήτησε να κάνουν τις ασελγείς πράξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 47χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού