Δύο χρόνια φυλάκιση σε Γεωργιανό για την αρπαγή ενός κινητού τηλεφώνου στη Ρόδο

Δύο χρόνια φυλάκιση σε Γεωργιανό για την αρπαγή ενός κινητού τηλεφώνου στη Ρόδο

Δύο χρόνια φυλάκιση σε Γεωργιανό για την αρπαγή ενός κινητού τηλεφώνου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 248 ΦΟΡΕΣ

Δύο χρόνια φυλάκιση, κόστισε σε 44χρονο από τη Γεωργία η αρπαγή, πριν από πέντε χρόνια, ενός κινητού τηλεφώνου από 19χρονη αλλοδαπή στη Ρόδο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες (μετά από διακοπή του δικαστηρίου) από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και ο 44χρονος κατηγορούνταν για ληστεία.

Τελικά, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Αναστάσιου Διάκου, αναγνώρισε στον Γεωργιανό το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα έγιναν στις 30 Ιουλίου 2017 το βράδυ κοντά στο Ενυδρείο όπου κινούνταν με το ποδήλατό του ο 44χρονος Γεωργιανός. Όπως καταγγέλθηκε στην αστυνομία, στην ίδια περιοχή κινούνταν πεζή και η -τότε -19χρονη από τη Λετονία, την οποία έσπρωξε στην πλάτη ο 44χρονος, της πήρε το κινητό της και εξαφανίστηκε.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατάφεραν να εντοπίσουν τον 44χρονο στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και να τον συλλάβουν.

Ο δράστης, όχι μόνο αναγνωρίστηκε από την παθούσα, αλλά ομολόγησε την πράξη του, ενώ το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία κινήθηκε σε βάρος του η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και συγκεκριμένα του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία.

Συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Αναστάσιο Διάκο, ο αλλοδαπός προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αποδεχόμενος την κατηγορία όχι όμως, όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος είχε ισχυριστεί ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και πως για αυτό δεν αντιλαμβανόταν τι έκανε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 44χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους