Απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με το Μπαχρέιν

Απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με το Μπαχρέιν

Απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με το Μπαχρέιν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1270 ΦΟΡΕΣ

Απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Μπαχρέιν θα αποκτήσει η Ρόδος τη νέα χρονιά καθώς η αεροπορική εταιρία Gulf Air προτίθεται να προσθέσει στο δίκτυό της και άλλους ελληνικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων είναι και το νησί μας.

Σημειώνεται ότι η Gulf Air, ο εθνικός αερομεταφορέας του Βασιλείου του Μπαχρέιν και «η πιο Βελτιωμένη Αεροπορική Εταιρεία» για το 2022 (World’s Most Improved Airline 2022), γιόρτασε στις 10 Οκτωβρίου τα 40 χρόνια απευθείας πτήσεων προς την Ελλάδα με 2 εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην Αθήνα από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την εταιρεία για να τιμηθεί η επέτειος αυτή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Euro2day.gr, η αεροπορική εταιρεία Gulf Αir δρομολογεί την επέκταση της παρουσίας της στην Ελλάδα με την προσθήκη νέων προορισμών στο δίκτυό της και την αύξηση των συχνοτήτων στα δρομολόγια που εκτελεί ήδη από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο επίκεντρο του προγραμματισμού της αεροπορικής για την επόμενη χρονιά βρίσκεται η Ρόδος, καθώς και άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της χώρας, ενώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται ζυμώσεις για συνεργασία με την Aegean Airlines όσον αφορά πτήσεις κοινών κωδικών σχετικά με δρομολόγια που θα συνδέουν την ελληνική πρωτεύουσα με άλλες πόλεις της Ευρώπης και της Ασίας.

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Μπαχρέιν, εκτός από τα δρομολόγια από και προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, εκτελεί κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου πτήσεις σε δύο ακόμη ελληνικούς προορισμούς πρώτης γραμμής, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

H Gulf Air εκτελεί πτήσεις από και προς την Αθήνα εδώ και 40 χρόνια.

Τα τελευταία 21 χρόνια, από τον Μάρτιο του 2001, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά το «Ελευθέριος Βενιζέλος», η εταιρεία έχει μεταφέρει περίπου 800 χιλιάδες επιβάτες από και προς την Αθήνα, εκτελώντας 10.000 πτήσεις.

Με στόχο, δε, να διευρύνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της διεθνώς, η Gulf Air προχωρά στην ενίσχυση του στόλου της.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, βάσει του οποίου η αεροπορική εταιρεία έχει παραγγείλει 12 αεροσκάφη Boeing 787, εκ των οποίων έχει παραλάβει και έχει εντάξει στο πτητικό της έργο τα 7, καθώς και 29 Airbus neo, εκ των οποίων έχει ήδη παραλάβει 10.

Για την επικείμενη αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με το Μπαχρέιν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του και έκανε γνωστό ότι αναμένει την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέροντας τα εξής:

«Τα νησιά μας, μπορούν και ανοίγουν τα φτερά τους στον κόσμο και τα φτερά των αεροπορικών εταιρειών είναι φτερά και των νησιών μας.

Οι αεροπορικές συνδέσεις για τα νησιά μας είναι, μαζί με τις ακτοπλοϊκές, οι λεωφόροι μας.

Η Gulf Air, βάζει στα σχέδιά της μια νέα αεροπορική σύνδεση μεταξύ Μπαχρέιν και Ρόδου για το '23 και περιμένουμε την ανακοίνωση για να επιβεβαιώσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στα νησιά μας και να σφραγίσουμε μια νέα ακόμα σχέση, αυτή τη φορά μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε στο νησί της Κω - Μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα

Έχασε τη ζωή της 54χρονη που κολυμπούσε σε παραλία του νησιού μας

Με μεγάλη συμμετοχή το διαδραστικό σεμινάριο «Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσης σε Τουριστικό Προορισμό» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΦΩΤΟ)

Σύμβαση με την εταιρεία easyjet υπέγραψε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Άκρως προβληματική η κατάσταση στο σχολικό κτήριο της Ακαδημίας

Γ. Νικητιάδης : «Νέο όραμα και νέο συμβόλαιο με το λαό για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ»

Στα χέρια των λιμενικών της Λίνδου δύο διακινητές - Επιχείρησαν να αποβιβάσουν στη Ρόδο 30 άτομα

Σώθηκε και είναι καλά το μικρό αλεπουδάκι που βρέθηκε με θερμοπληξία στη Ρόδο