Π. Γαλανού: Και με ιδιώτες γιατρούς προσπαθούν να δώσουν λύση στην υποστελέχωση του νοσοκομείου

Π. Γαλανού: Και με ιδιώτες  γιατρούς προσπαθούν να δώσουν  λύση στην υποστελέχωση  του νοσοκομείου

Π. Γαλανού: Και με ιδιώτες γιατρούς προσπαθούν να δώσουν λύση στην υποστελέχωση του νοσοκομείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 550 ΦΟΡΕΣ

Παραμένει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Ρόδου. Ωστόσο, η διοίκησή του παλεύει να βρει λύση και όπως δήλωσε χθες στον “Sky Rhodos” η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών Πολύμνια Γαλανού ακόμη και πηγαίνοντας πόρτα – πόρτα για να βρει γιατρούς.

«Ο διοικητής του νοσοκομείου με βάση το προσωπικό κάνει το μέγιστο δυνατό που μπορεί να γίνει. Έχει αναβαθμιστεί, πρέπει να αναφέρω, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αφού έχουν μειωθεί οι ουρές και γίνεται με ταχύτητα διαλογή των περιστατικών. Ρυθμίστηκε ακόμη και το θέμα των διαφυγόντων εσόδων που ήταν ανοικτή πληγή» είπε η κ. Γαλανού. Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του νοσοκομείου, όπως είπε η κ. Γαλανού υπάρχει έλλειψη.

«Πρόβλημα υπάρχει στο δικό μου τμήμα αλλά και στο ακτινολογικό. Πρέπει όμως να λέμε την αλήθεια. Γίνεται κίνηση από τη διοίκηση πόρτα πόρτα για να έρθουν γιατροί να καλύψουν τα κενά ακόμη και με μπλόκ παροχής υπηρεσιών, δηλαδή με ιδιώτες γιατρούς», είπε η κ. Γαλανού. Ωστόσο από πλευράς υπουργείου Υγείας δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις .

«Από το ΓΝΡ γίνεται το μέγιστο δυνατό. Περιμένουμε μήπως και γίνουν προσλήψεις καθώς έχουμε ενταχθεί στη διαδικασία της άγονης γραμμής γεγονός που σημαίνει κάποια κίνητρα», είπε η κ. Γαλανού.

Η κ. Γαλανού αναφέρθηκε και στην υποστελέχωση του ΕΚΑΒ και τόνισε πως δεν μπορεί στη Ρόδο να υπάρχουν λιγότερα από πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. «Το ΕΚΑΒ μας ενδιαφέρει πολύ. Η κατάσταση είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο ασθενοφόρα στην πόλη, ένα στον Αρχάγγελο.
Τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να διακινήσουν τον όγκο των περιστατικών.Εμείς πιστεύουμε πως ανά 50 χιλιόμετρα πρέπει να υπάρχει ένα ασθενοφόρο. Δεν μπορεί στη Ρόδο να υπάρχουν λιγότερα από πέντε ασθενοφόρα», είπε η κ. Γαλανού.

Διαβάστε ακόμη

K. Σκανδαλίδης: Προφανώς ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Προβλήματα από την τιμολόγηση του νερού στο Αιγαίο

Η Ελλάδα στην πεντάδα με τις πιο φιλόξενες χώρες στον κόσμο

Αντ. Αποστολίδης: Προβληματισμός και έκπληξη για τα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ

Έρευνα για τους τουρίστες στην Κάρπαθο

Αυστηρότερα τα όσα ισχύουν για κάθε είδους παραβάσεις

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι γιατροί συμμετέχουν στο παγκόσμιο συνέδριο χειρουργικής από χθες στη Ρόδο

Ταμπλό με σχέδιο του Ίκαρου σε είσοδο της Παλιάς Πόλης