Τα μονοπάτια της Παναγιάς Σκιαδενής επιχειρεί να αποτυπώσει σε χάρτες ο δήμος Ρόδου

Τα μονοπάτια της Παναγιάς Σκιαδενής επιχειρεί να αποτυπώσει σε χάρτες ο δήμος Ρόδου

Τα μονοπάτια της Παναγιάς Σκιαδενής επιχειρεί να αποτυπώσει σε χάρτες ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1744 ΦΟΡΕΣ

Για την ανάδειξη του εθίμου σε όλη τη χώρα

Το θρησκευτικό έθιμο εκατοντάδων ετών, που αφορά τη διαδρομή και το τελετουργικό που ακολουθεί η περιφορά της Παναγιάς Σκιαδενής στη Νότια Ρόδο, επιχειρεί να εντάξει σε χάρτες και να το κάνει ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτό, ο αντιδήμαρχος Νότιας Ρόδου κος Σάββας Καραταπάνης.

Για το λόγο αυτό, ο κος Καραταπάνης απέστειλε τις τελευταίες μέρες επιστολή στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Τουρισμού και Δημοσίων Διεθνών Σχέσεων κο Αθανάσιο Βυρίνη, τους προέδρους των κοινοτήτων Νότιας Ρόδου και στον πατέρα Νεκτάριο Πόκκια από την Ιερά Μονή Θάρρι, γνωστοποιώντας έτσι την πρότασή του.

Στην επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:
«Αγαπητοί Κύριοι,
Προκειμένου η Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου, να εντάξει στο δίκτυο των μονοπατιών του νησιού της Ρόδου, κάποιες διαδρομές από την περιοχή μας, παρακαλούμε να μας υποδείξετε τη διαδρομή του κάθε χωριού που ακολουθούσαν για να παραλάβουν την Παναγιά Σκιαδενή από το διπλανό χωριό.

Μέσα από αυτή την πρόταση, η προσπάθειά μας είναι ν’ αναδείξουμε το θρησκευτικό έθιμο της μεταφοράς της Παναγιάς Σκιαδενής (Πολιούχου Νότιας Ρόδου).

Με την ένταξη των μονοπατιών αυτών αναδεικνύεται τόσο η ομορφιά της Νότιας Ρόδου και των χωριών μας, όσο και η Μονή της Παναγίας Σκιαδενής, που αποτελεί για εμάς τους νοτιοΡοδίτες έναν τόπο ιδιαίτερης σημασίας.
Επίσης να συμπληρώσουμε ότι η πρότασή μας θα έχει θετική απήχηση όχι μόνο για περιπατητές αλλά και στον θρησκευτικό τουρισμό».

Διαβάστε ακόμη

Ανασυγκροτήθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Εργολάβοι διεκδικούν 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις