Πούλησε αυτοκίνητο... που δεν ήταν δικό του!

Πούλησε αυτοκίνητο... που δεν ήταν δικό του!

Πούλησε αυτοκίνητο... που δεν ήταν δικό του!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2363 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή των 18 μηνών φυλάκισης προς 5 ευρώ την ημέρα, διατήρησε και στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, 61χρονος που κατηγορείται ότι πούλησε αυτοκίνητο που δεν ήταν δικό του και εισέπραξε τα χρήματα!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2016 και σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο 61χρονος είχε βάλει σε ηλεκτρονική σελίδα πώλησης αυτοκινήτων, αγγελία με την οποία πουλούσε ένα ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας Opel Corsa.

Πράγματι, ο αγοραστής βρέθηκε και μάλιστα η αγοραπωλησία του οχήματος «έκλεισε» στην τιμή των 4.600 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ανήκε σε μία γυναίκα άγνωστη προς τον 61χρονο, αυτό δεν τον εμπόδισε να πείσει τον αγοραστή του αυτοκινήτου να του καταβάλει αρχικά 300 ευρώ και στη συνέχεια και τα υπόλοιπα συμφωνηθέντα χρήματα, δηλαδή 4.300 ευρώ!

Αφού το αυτοκίνητο εξοφλήθηκε, ο αγοραστής άρχισε να τηλεφωνεί στον 61χρονο και να αναζητά το όχημα, έως ότου ο τελευταίος τον πληροφόρησε ότι αυτοκίνητο δεν υπάρχει και πως επρόκειτο για απάτη.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και ο 61χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη μαζί με μία 42χρονη η οποία φέρονταν να έδωσε τον τραπεζικό της λογαριασμό για να κατατεθούν τα χρήματα της αγοραπωλησίας του οχήματος.

Έτσι στις 7 Οκτωβρίου 2020 ο 61χρονος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για απάτη και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 61χρονος άσκησε έφεση η οποία χθες απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων και έτσι διατηρείται η πρωτόδικη ποινή για τον καταδικασθέντα.

Διαβάστε ακόμη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ποδηλατικού αγώνα στη Ρόδο

Θα δικαστούν Κουβανός και Γερμανός που προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες

Σε 5 έτη κάθειρξης ο 39χρονος και σε 3 έτη φυλάκισης ο 56χρονος

Συλλήψεις για ναρκωτικά και άσκοπους πυροβολισμούς σε Ρόδο και Κάρπαθο

Θείος και ανιψιός κατηγορούνται ότι απήγαγαν και τραυμάτισαν 40χρονο

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Για ληστεία και κλοπές πρόκειται να δικαστούν τέσσερις Ρομά

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά