Σε εξέλιξη η προσπάθεια για Βάρη και Καλαμώνα

Σε εξέλιξη η προσπάθεια για Βάρη και Καλαμώνα

Σε εξέλιξη η προσπάθεια για Βάρη και Καλαμώνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 998 ΦΟΡΕΣ

Στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την παραχώρηση της Βάρης και του Καλαμώνα στον δήμο Ρόδου και την περιφέρεια, αναφέρθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής πολιτικής πρωτογενούς τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης. Ερωτηθείς σχετικά, είπε καταρχάς: «Αυτό είναι μία συνεχής και διαρκής και επίπονη διαδικασία της Περιφερειακής Αρχής σε συνεργασία με τον Δήμο τα τελευταία χρόνια» και θύμισε ότι η παραχώρησή τους έχει εξαγγελθεί πολλές φορές από προηγούμενες κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές.

Είπε, λοιπόν, ότι, λόγω και της αλλαγής της νομοθεσίας που προέκυψε με τα Μνημόνια και με διάφορες υποχρεώσεις της χώρας, κάθε τόσο προστίθενται επιπλέον δικαιολογητικά σ’ αυτούς που αιτούνται κάποια κτήματα δωρεάν, όπως και εκείνοι αιτούνται τη δωρεάν παραχώρηση από το υπουργείο των εκτάσεων αυτών προκειμένου να τις αξιοποιήσουν.

Μιλώντας, λοιπόν, για την περιφέρεια κ. Ζαννετίδης, είπε ότι είναι γνωστό το ενδιαφέρον τους για την ίδρυση νέας κεντρικής λαχαναγοράς στον Καλαμώνα, σε συνεργασία με τον δήμο Ρόδου. Για τη Βάρη, πέρα των κτηρίων που ζητούν να τους παραχωρηθούν για τη στέγαση της αγροδιατροφικής σύμπραξης που είναι στα σκαριά αφενός και άλλες δράσεις του πρωτογενούς τομέα, ζητούν ακόμη μία συγκεκριμένη έκταση προκειμένου να δημιουργήσουν την τράπεζα σπόρων, που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας προκειμένου να διαφυλάξουμε τους σπόρους που έχει το Νότιο Αιγαίο.

Την ερχόμενη Παρασκευή, όπως είχε γίνει γνωστό, θα έχουν νέα τηλεδιάσκεψη με τους ίδιους συμμετέχοντες και τη συμμετοχή των υπηρεσιών αυτή τη φορά, προκειμένου να συντονιστούν και να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, ενώ οι υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η διαδικασία της παραχώρησης.

Θα απαιτηθούν και δυο επιπλέον συνεδριάσεις, του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ώστε να είναι κοινές οι αποφάσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα, «ο Άγιος Ανδρέας», θα παραμείνει στο κτήμα της Βάρης και είναι θέμα διευθέτησης που περιγράφεται στην απόφαση. Η συνολική έκταση για Καλαμώνα και Βάρη είναι γύρω στα 1700 στρέμματα και από αυτά η Περιφέρεια ζητάει εκατό στρέμματα, 50 και 50, και η υπόλοιπη έκταση θα παραχωρηθεί στον δήμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας

Γιώργος Νικητιάδης στη Βουλή : Σταματήστε επιτέλους την ακτοπλοϊκή και εμπορική απομόνωση της Νισύρου

Υπ. Παιδείας: 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Σκανδαλίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις

Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου: "Η φωτιά στην Κω δεν λύγισε τη βαριά "βιομηχανία" του τόπου"

Σε εξέλιξη έργα από τον δήμο Ρόδου που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι

Νίκος Λυμπερόπουλος: Aσυνείδητοι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα