Ο Μιχάλης Μανιάς μάς υπενθυμίζει το πόσο ταλέντο υπάρχει στο νησί…

Ο Μιχάλης Μανιάς μάς υπενθυμίζει το πόσο ταλέντο υπάρχει στο νησί…

Ο Μιχάλης Μανιάς μάς υπενθυμίζει το πόσο ταλέντο υπάρχει στο νησί…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 533 ΦΟΡΕΣ

Η επιστροφή του Μιχάλη Μανιά στο νησί μας είναι πολύ σημαντική.

Για πολλούς και διάφορους λόγους. Πέρα από τους προφανείς, που έχουν να κάνουν με την πολύτιμη ενίσχυση του Διαγόρα στο πρωτάθλημα της Super League 2, η επιστροφή του έρχεται για να μας υπενθυμίσει το ότι το νησί μας έχει πολύ ταλέντο. Αλλά στην ουσία, ποτέ δεν αξιοποιείται όπως πρέπει εδώ.

Ο Μιχάλης Μανιάς που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τόπο μας, έφυγε πολύ νωρίς και άνοιξε τα φτερά του μακριά από τη Ρόδο. Εννοείται ότι καλά έκανε, διότι αν έμενε πιθανόν και να είχε… καταστραφεί ποδοσφαιρικά, μιας και η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε καμία ομάδα να τον απορροφήσει και να του δώσει το δικαίωμα να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

Όμως, το γεγονός ότι ακόμα ένας παίκτης φεύγει σε μικρή ηλικία και επιστρέφει μετά από καιρό, δεν μπορεί παρά να μας δίνει το έναυσμα –για μια ακόμα φορά- να σκεφτούμε το τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ως νησί αν είχαμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε δυο πράγματα.

Την αξιοποίηση του ντόπιου υλικού και τη δημιουργία οργανωμένων ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων μέσα στις οποίες θα γινόταν σωστά η προετοιμασία αυτών των παιδιών ενόψει της συμμετοχής τους σε επαγγελματική κατηγορία.

Δεν είναι τόσο δύσκολο αν το σκεφτεί κανείς, αλλά προϋποθέτει οργάνωση, καθαρό μυαλό και συγκεκριμένο πλάνο. Νομίζω ότι και στα τρία, παραδοσιακά ο τόπος μας υστερεί και οι κατά καιρούς αναλαμπές και καλές προσπάθειες, προς το παρόν αποτελούν απλά «εξαιρέσεις».

Ο «κανόνας» είναι εντελώς διαφορετικός. Θέλουμε ακόμη δουλειά για να μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδο, όμως επιβάλλεται να το κάνουμε αν πραγματικά θέλουμε να έχουμε μέλλον στο άθλημα…

ΔΡΑΓΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Γ' Εθνική: Σήμερα η νέα Διοίκηση της Ρόδου

Φοίβος Κρεμαστής: Ανανέωσε και ο Κρητικός

Έξι μετάλλια για τον «Μαχητή Ρόδου» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing

Στα Τρίκαλα ο «Ιππότης» για το 51ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α’ Εθνικής

Τουρνουά beach volley “Regional Juniors 2024” θα διεξαχθεί στην Κω

Αποχωρεί ο πρόεδρος του Ευαγόρα

Wolves Festival 2024: Ένα μοναδικό υπερθέαμα γυμναστικής και χορού στη Ρόδο με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ξανά στη Ρόδο το Super Cup του ΕΣΑΚΕ!