«Λουκέτο» επ’ αόριστον στη Super League 2

«Λουκέτο» επ’ αόριστον στη Super League 2

«Λουκέτο» επ’ αόριστον στη Super League 2

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 830 ΦΟΡΕΣ

Ραγδαίες οι εξελίξεις σχετικώς με το θέμα της δραματικής μείωσης των ποσών που μπαίνουν στα ταμεία των ΠΑΕ της Super League 2 από το στοίχημα, έχοντας βάλει όσοι θίγονται… στόχο τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Χθες η διοργανώτρια και όλες οι ομάδες, μετά από συνεδρίαση, αποφάσισαν ομοφώνως «λουκέτο» επ’ αόριστον ως δείγμα της έντονης δυσαρέσκειάς τους.

Ο Διαγόρας, μάλιστα, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι η παρακάτω:

«Ανοιχτή Επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Με λύπη μας αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας καθώς πλέον ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Ως νέα διοίκηση της Π.Α.Ε.‘’Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 1905’’ αποφασίσαμε πριν από λίγους μήνες και μπρος στο φάσμα της διάλυσης της ιστορικής ομάδος της Ρόδου, να αναλάβουμε να στηρίξουμε οικονομικά και να κρατήσουμε τον ΔΙΑΓΟΡΑ στην κατηγορία της Super League 2.

Κίνητρό μας μόνον η αγάπη στον τόπο μας και στον αθλητισμό.

Οι προϋποθέσεις για να επενδύσουμε κεφάλαια σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον ήταν συγκεκριμένες.

Είχαμε διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις από το υπουργείο Αθλητισμού πως θα εφαρμοστεί ο νόμος και η ΚΥΑ την οποία υπέγραψαν ΟΛΟΙ οι φορείς και τα εμπλεκόμενα κρατικά όργανα, σχετικά με την απόδοση του ποσοστού από τους παίκτες του στοιχήματος.

Δυστυχώς ο απαραίτητος χρόνος πέρασε και οι αντοχές ΟΛΩΝ μας τελείωσαν.

Σήμερα (χθες) ενημερωθήκαμε πως ο υφυπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε και πάλι αναίτια σε μείωση των ποσοστών που δικαιούμαστε οι ομάδες της SL2!

Λίγο πριν την ολική καταστροφή και την κατάρρευση όλων των προσπαθειών μας, ζητούμε τη δική σας παρέμβαση για τη δίκαιη μοιρασιά των χρημάτων, έτσι όπως ορίζει ο νόμος και η υπογεγραμμένη ΚΥΑ.

Το ποδόσφαιρο για όλους είναι το πιο λαοφιλές άθλημα και η δύναμή του μπορεί να επιφέρει ανατροπές σε όλα τα επίπεδα ως λαϊκό κίνημα!

Εμείς ως ένα νησί στην άκρη της Ελλάδος, που το κόστος μόνο των μετακινήσεων μας είναι δυσβάσταχτο, είμαστε αποφασισμένοι να μη συμμετάσχουμε από εδώ και στο εξής σε αυτό το θίασο του υφυπουργού που άλλα μας λέει τον ένα μήνα , άλλα τον άλλο μήνα και κατά παράβαση του Συντάγματος δεν εφαρμόζει τους Νόμους που ίδιος μάλιστα έχει υπογράψει.

Σε μια κατηγορία με 2 ομίλους που ο ίδιος οραματίστηκε… και ο ίδιος την οδηγεί στα «βράχια»!

Κύριε πρωθυπουργέ.

Έστω και αν εμάς δεν μας δίνει κανείς σημασία και δεν μας υπολογίζει στο πού θα καταλήξουμε με τόσα οικονομικά βάρη που έχουμε αναλάβει.

Εσείς ως κυβέρνηση δικαίου και ισότητας, ποιες περιμένετε να είναι οι αντιδράσεις από την Πάτρα , την Καλαμάτα, τη Λάρισα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με τόσες ομάδες, την Ηγουμενίτσα και τις Σέρρες, το Ηράκλειο , τη Βέροια, την Ιεράπετρα και τα Χανιά;

Σας ζητούμε να αποκαταστήσετε με δική σας παρέμβαση την τεράστια αδικία που συντελείται, για ένα θέμα που ΕΣΕΙΣ ως κυβέρνηση και με δικό σας Νόμο βάλατε σε τάξη!»

Όμως και η ΕΠΣ Δωδεκανήσου δεν έμεινε με… σταυρωμένα τα χέρια και απευθύνεται με επιστολή της στους βουλευτές του νομού μας:

«Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση και την απογοήτευση την οποία νοιώθουμε ως Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου, για την κατάφωρη αδικία που συντελείται από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και την απόφαση του να μην εφαρμόσει την ΚΥΑ και να μειώσει τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες της Super League 2 από τη φορολογία των κερδών του Στοιχήματος, για τη ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ στα 70.000€ και να εξαιρεθεί τελείως η ομάδα ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ.

Μιλάμε για τις δύο μεγαλύτερες και ιστορικές ομάδες του Αιγαίου, με ακαδημίες και πάνω από πεντακόσιους αθλητές όλων των ηλικιών. Με τις αποφάσεις αυτές οδηγείτε το ποδόσφαιρο σε αφανισμό και εξαθλίωση.

Ζητάμε επιτέλους, έστω και τελευταία στιγμή, να πάρετε θέση και να στηρίξετε τον αθλητισμό στην παραμεθόριο και ακριτική Δωδεκάνησο.»

*Ωστόσο ο «χορός» των ανακοινώσεων από τον Διαγόρα ξεκίνησε από προχθές το βράδυ με την εξής πολύ… χαρακτηριστική:

«Με αφορμή τις τελευταίες αποφάσεις του κ. Αυγενάκη, αλλά και τη σημερινή συνεδρίαση της Super League 2 η οποία και θα πάρει σημαντικές αποφάσεις, η ΠΑΕ Διαγόρας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Ακούγαμε από τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας ότι ο χειρότερος και πιο επικίνδυνος άνθρωπος που πέρασε από τον αθλητισμό ήταν ο Παττακός που μας είχε διαλύσει και μας είχε συγχωνέψει με άλλες ομάδες!!

Ευτυχώς δεν ζούνε για να δούνε ότι τελικά η γενιά μας βρήκε ΠΙΟ χειρότερο από τον Παττακό!!

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ λέγεται!!

Δεν θα γίνεις υπουργός ΠΟΤΕ ρε Λευτέρη ρε Λευτέρη!!

Ραντεβού στις κάλπες!!

Αυτά τίποτα άλλο!!!

ΥΓΑνοίγει και το Τριώδιο σε λίγες μέρες και η στολή που θα φορεθεί φετος είναι του Πινόκιο!!

Καλή Σαρακοστή!!»

Διαβάστε ακόμη

Παραμένει στους Πάνθηρες ο Οσμενάι

Φοίβος Κρεμαστής: Εννέα οι μέχρι τώρα ανανεώσεις

Προπονήσεις για κορίτσια 5 έως 8 ετών στο πλαίσιο του UEFA Playmakers

Εριφύλη Βαρδάκη: «Η Aegean Regatta είναι ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα στη χώρα»

Τα τελικά αποτελέσματα των διεθνών διοργανώσεων σκάκι της Ρόδου

Δέκα προκρίσεις για τους «Πιγκουίνους» στην επόμενη φάση του Πανελληνίου κολύμβησης!

Παραμένει στον Φοίβο ο Καραγεωργίου

Στην 3η θέση του “PIRAEUS JUNIORS OPEN” οι Ζντράβα/Μπεκίρογλου