Κάθειρξη 8 ετών σε Καλύμνιο που πιάστηκε με 32 «φιξάκια» χασίς

Κάθειρξη 8 ετών σε Καλύμνιο που πιάστηκε με 32 «φιξάκια» χασίς

Κάθειρξη 8 ετών σε Καλύμνιο που πιάστηκε με 32 «φιξάκια» χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 685 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) σε 44χρονο Καλύμνιο, για τα 32 «φιξάκια» χασίς με τα οποία ταξίδεψε από τον Πειραιά στο νησί του!

Η σύλληψη του 44χρονου είχε γίνει πριν από έξι χρόνια στην Κάλυμνο και μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του παραπέμφθηκε σε δίκη για τα αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εξύβρισης με λόγο, και κακόβουλη βλασφημία.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) και παρά το γεγονός ότι ο 44χρονος δεν εμφανίστηκε ενώπιόν του, δικάστηκε κανονικά ωσεί παρών.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 44χρονο για τη βλασφημία, έπαυσε την ποινική δίωξη για την εξύβριση με λόγο (με το νόμο 4689/20) και τον καταδίκασε μόνο για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 44χρονος, ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, είχε εντοπιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου την ώρα που αποβιβαζόταν στο νησί προερχόμενος με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.

Σε έλεγχο που του έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν να κατέχει επτά συσκευασίες με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης επάνω του, ενώ είχαν εντοπιστεί και άλλες 25 συσκευασίες στον πάτο ενός αθλητικού σάκου που έφερε μαζί του ο 44χρονος.

Όλες οι συσκευασίες ήταν αεροστεγώς κλεισμένες και περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 96 γραμμαρίων.

Οι ναρκωτικές ουσίες και ένα κινητό τηλέφωνο που κατείχε, κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού