Στον δήμο Ρόδου θα παραμείνει η εκμετάλλευση των παραλιών

Στον δήμο Ρόδου θα παραμείνει η εκμετάλλευση των παραλιών

Στον δήμο Ρόδου θα παραμείνει η εκμετάλλευση των παραλιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2955 ΦΟΡΕΣ

Μέσα στην εβδομάδα που ξεκινάει από σήμερα αναμένεται να έχουμε εξελίξεις σχετικά με τους εκμισθωτές των παραλιών, μετά τη θετική ανταπόκριση της ΕΤΑΔ.

Όπως είχε γράψει η «Ροδιακή», στον δήμο Ρόδου στάλθηκε η επιστολή από την Εταιρεία, την οποία περίμενε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, με την οποία δίνει το «πράσινο φως» για να διενεργήσει ο δήμος τους διαγωνισμούς και να «κατέβουν» οι ομπρελάδες (σ.σ. εννοείται και οι αμίσθωτες για θαλάσσια μέσα αναψυχής) στα πόστα τους και μάλιστα με σύμβαση παραχώρησης για τρία χρόνια, όπως ήταν και το πάγιο αίτημα του δημάρχου.

Εκείνο που απομένει τώρα είναι να υπογραφεί και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΕΤΑΔ και του δήμου, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη. Μόλις γίνει και αυτό, τότε οι διαγωνισμοί θα διενεργηθούν άμεσα.

Το αίτημα όμως των συμπολιτών μας, που εκμεταλλεύονται τα πόστα αυτά στις παραλίες εδώ και πολλά χρόνια, είναι να τους δοθεί παράταση λόγω των δύο χρόνων της πανδημίας, τα οποία τα θεωρούν χαμένα.

Αυτό αναμένεται να είναι και το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ εκπροσώπων τους και εκπροσώπων του δήμου, πιθανότατα και του ίδιου του δημάρχου, σε συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα. Παρών θα είναι και ο δικηγόρος τους κ. Μιχάλης Κόκκινος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε στον δήμο σύσκεψη των μελών της δημοτικής αρχής, υπό τον δήμαρχο, κατά την οποία και εκφράστηκε η κατηγορηματική βούλησή της να «κατέβουν» οι άνθρωποι αυτοί (νόμιμα) στις παραλίες και να συνεχίσουν με την ίδια διαδικασία όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβεβαίωση της ΕΤΑΔ στον Βασίλη Υψηλάντη

Ο κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης είχε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Παναγιώτη Μπαλωμένο για θέματα που αφορούν τα Δωδεκάνησα.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, μεταξύ άλλων, έλαβε τη διαβεβαίωση από τον κ. Μπαλωμένο ότι η ΕΤΑΔ θα αφήσει στους δήμους της Δωδεκανήσου την άμεση διαχείριση της εκμετάλλευσης των τουριστικών της παραλιών, ύστερα από Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογράψουν.

Έτσι οι δήμοι θα μπορούν να συνεχίσουν να μισθώνουν τις παραλίες σε συμπολίτες μας που χρόνια ασχολούνται με τη μίσθωση ομπρελών και καθισμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Α. Υψηλάντης από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το πρόβλημα ζήτησε και είχε την άμεση ανταπόκριση τόσον του γραφείου του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Διαβάστε ακόμη

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. διέπρεψαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πρόσληψη νοσηλεύτριας στη Χάλκη

Γιώργος Νικητιάδης : «Γιατί άργησε η Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάινερ;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι χειροπιαστές οι ενέργειες της κυβέρνησης με στόχο να συγκλίνουν τα νησιά μας προς την αειφορία»

Πρωτόγνωρη η κατάσταση με τη φωτιά αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Κω