Γονείς θα δικαστούν κατηγορούμενοι για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους

Γονείς θα δικαστούν κατηγορούμενοι για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους

Γονείς θα δικαστούν κατηγορούμενοι για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1075 ΦΟΡΕΣ

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει στις αρχές Μαΐου η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης τριών παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους!

Πρόκειται για μία υπόθεση, η οποία είχε προκαλέσει σοκ και φρίκη στο πανελλήνιο και άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία που είχε κάνει συγγενικό πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου το μεσημέρι της Κυριακής 27 Μαΐου 2018. Η καταγγελία αυτή είχε ως αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα οι δύο γονείς, ηλικίας σήμερα 57 ετών ο πατέρας και 50 η μητέρα, να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για αποπλάνηση ανηλίκου, κατάχρηση σε ασέλγεια, ασέλγεια μεταξύ συγγενών και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια.

Μετά από κάποιες ώρες προανάκρισης ο 57χρονος φέρεται όχι μόνο να παραδέχτηκε τις αισχρές και αδιανόητες πράξεις που έκανε στα τρία από τα τέσσερα παιδιά του, αλλά και να τις περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 57χρονος και η σύζυγός του φέρονται να διέπραξαν όλα τα παραπάνω αδικήματα (και σεξουαλικά), το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και το τέλος Μαΐου 2018 οπότε και έγιναν όλα γνωστά.

Οι αποτρόπαιες πράξεις τους γίνονταν στην ανήλικη κόρη τους (γεν. στις 17.10.2004) και στον ανήλικο γιο τους (γεν. στις 24.12.2008), καθώς και τον ενήλικο γιο του, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

Ο μεγαλύτερος γιος, δεν άντεξε την κακοποίηση και είχε φύγει από το σπίτι, ενώ το μικρότερο αγόρι όσο και η αδελφή του είχαν νοσηλευθεί το 2017 σε νοσοκομείο Παίδων με εισαγγελική εντολή.

Παράλληλα την ίδια χρονιά είχαν γίνει δύο καταγγελίες και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του, γεγονότα που αποδεικνύουν ότι υπήρξε ενημέρωση όχι όμως και η αναμενόμενη ευαισθητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η προφυλάκιση και η καταδίκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου

Την τελευταία μέρα του Μαΐου το 2018 η 50χρονη μητέρα απολογήθηκε στην ανακρίτρια Κω όπου και «έσπασε» και ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις που μαζί με τον 57χρονο σύζυγό της, έκαναν στα παιδιά τους!

Και οι δύο δράστες μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, υπήρξε μεγάλη δυσκολία εύρεσης συνηγόρου υπεράσπισης για τους δύο γονείς – δράστες αφού ουδείς από τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κω είχε δεχτεί να τους εκπροσωπήσει και να τους υπερασπιστεί.

Έτσι με παρέμβαση της ίδιας της ανακρίτριας Κω για τις απολογίες είχε διοριστεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω κ. Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος συνήγορος υπεράσπισης της 50χρονης μητέρας και ο δικηγόρος κ. Αντώνης Ζαμάγιας συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου πατέρα, προκειμένου έτσι να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο είχαν βρεθεί οι διωκτικές αρχές του νησιού.

Η δίκη του ζευγαριού έγινε στις αρχές Οκτωβρίου 2019. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου μετά από μία μακρά ακροαματική διαδικασία η οποία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας, έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον 57χρονο πατέρα και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών, ενώ στην 50χρονη μητέρα αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 ετών. Οι εφέσεις και για τους δύο καταδικασθέντες δεν είχαν αναστέλλουσα δύναμη και έτσι επέστρεψαν στη φυλακή.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν στο πρωτόδικο δικαστήριο οι κ.κ. Μανώλης Χατζηάμαλλος και Μανώλης Αναστασάκης.

Κατά των αποφάσεων αυτών, οι δύο καταδικασθέντες γονείς άσκησαν έφεση η οποία και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 8 Μαΐου 2023.

Διαβάστε ακόμη

Αρκετά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο Νότιο Αιγαίο

Διαλέξεις κι ενημερωτικές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα σχολεία (Φωτορεπορτάζ)

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας